Page content

Rauw brood

rauw-brood-195Ik ben geen voorstander van alle dagen brood eten. In feite, zelf eet ik het zo goed als niet. Maar het eten van brood zit zo in onze maatschappij verankerd, dat ik op zoek ging naar een lekker recept voor rauw brood. Na verscheidene bloopers, is dit mijn favoriete recept.

De oplossing

Dit is mijn favoriete recept voor rauw brood omdat het belangrijkste ingrediënt notenpulp is. Ik maak mijn amandelmelk zelf, maar dan blijf je altijd met de pulp zitten. Weggooien, ja dat kan natuurlijk. Maar gebruiken is nog veel beter. Ik gooi nu telkens mijn notenpulp in de diepvries tot ik deze nodig heb voor het maken van rauw brood.

Zie hier hoe je amandelmelk maakt : http://legallyraw.be/supersimpel-amandelmelk Natuurlijk kan je dit met elke notensoort doen.

Dit heb je nodig voor het maken van rauw brood (een 6 tot 9 sneetjes)

  • 1.5 kop pulp van noten (als je deze in de diepvriezer bewaarde, laat dan eerst ontdooien)
  • 25 ml hennepzaadjes
  • 25 ml chiazaadjes
  • 50 ml olijfolie
  • snuf zout

En zo maak je het

Meng de ingrediënten tot een deeg. Breng het in de vorm van een brood en snijd dit in sneetjes. Leg de sneetjes op een rooster van het droogoventje en laat een 3-tal uren drogen. Bewaar de sneetjes brood afgesloten in de ijskast. Ze blijven een week goed.

Variatie

Je kan de hennep- of chiazaadjes ook vervangen door lijnzaad.

rauw-brood-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een droogoventje

Als je geen droogoventje hebt, dan kan je een gewone oven op zeer lage temperatuur gebruiken met de deur op een kiertje. Het is dan natuurlijk geen rauw brood meer maar het is sowieso nog een gezonde(re) keuze. Wil je in een droogoventje investeren, neem dan een kijkje in de webshop. Ik heb het droogoventje zelf nog maar een 2-tal jaar en ik heb hier nog geen moment spijt van gehad.

Ik gebruik dit voor :

  • het drogen van fruit dat ik gebruik als snoepjes, vulling in de havermout van mijn echtgenoot, in de smoothies, over salades, in bananenijs, …
  • het drogen van koekjes
  • het maken van rauwe crackers, pizzabodems, broodsneetjes
  • het maken van groenten en aardappelchips
  • het marineren van groenten
  • het lichtjes verwarmen (tot 42°) van rauwe soepen en maaltijden

Lekker beleg voor rauw brood

  • Beleggen met guacemole of hummus vind ik superlekker
  • of gewoon kerstomaatjes met peper en zout

rauw-brood-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Wil je op het einde van deze uitdaging nog 6 lekkere bonusrecepten in je email ontvangen. Wil je misschien gezonde pindasaus maken, of je dag starten met een vurig sapje. Schrijf je dan hieronder in en op 1 februari krijg jij de 6 bonusrecepten toegestuurd.


Wat zou jij als beleg kiezen?

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

7 reacties op “Rauw brood


Door Audrey op 21 januari 2014

Ah super recept, ga ik gauw maken.


Door Arien op 22 januari 2014

Hallo Kathinka

Had voor het eerst amandelmelk gemaakt, en zag dit recept super dacht ik ben n.l nogal
Een broodfan. Dit lijkt me erg lekker.
Het punt is dat ik geen stevig deeg kreeg bleef erg los waardoor ik het niet kon snijden.
Weet je mischien waar dat aan ligt heb me aan de aangegeven hoeveelheden gehouden.
Ben blij met al je fijne recepten, geeft me net dat zetje om mijn eten weer op de rails te krijgen.

Lieve groet Arien


Door Katinka op 22 januari 2014

Het is moeilijk om juist dezelfde hoeveelheden te gebruiken want veel hangt af van hoe vochtig je amandelpulp nog is natuurlijk. Het moet echt als een deegbol aanvoelen. Misschien dat je wat extra vocht en/of olie kan toevoegen.


Door Arien op 23 januari 2014

Dank je wel

Ga het zeker nog een keer proberen


Door Mieke op 15 april 2014

Ik lust eigenlijk alles maar avocado heb ik echt 10 keer geprobeerd maar word er gewoon misselijk van !Vind ik jammer omdat het zoooo… Gezond is!


Door Lian Krijnen op 8 september 2014

Weer verrassende recepten
een tipje voor het kiemen doe ipv watten eens met bio stek grond bestrooi de stekgrond met mineralen en dan de kiem zaden bovenop zo krijg je krachtige kiemen met nog meer voedingstoffen.
mineralen van himalya zout en kelp poeder mengsel.
kiemen zijn heerlijk op alles op brood/rijste wafels maar ook op salades ,toefje op de soep .
ik eet ze overal op daaglijks supper gezond en heerlijk.
Amandel melk huuuuuuuuuum.
zo ook je hennep melk vele male lekkerder dan gewone melk.
de rauw food wereld is geweldig


Door Marianne op 1 juni 2016

Ik eet notenpasta of een groentespread uit de reformwinkel. Of een tomaatje met verse kruiden. Dit eet ik op mijn zelfgebakken brood.

Plaats een reactie Annuleren


*