Page content

Een rauw taartje

Dit heerlijke recept kreeg ik van Eva Van Asperen. Het is een rauw appel noten (kwark) taartje. Het ziet er niet alleen mooi uit, het smaakt ook heerlijk. Eva maakte dit taartje om haar oma te verwennen met een lekkernij op haar verjaardag. En ik kreeghet lekkere recept.

Recept rauw taartje

Bodem

  • 85 gram amandelen (2-8uur geweekt, afgieten, afspoelen en even droogdeppen)
  • 60 gram dadels ontpit of rozijnen
  • 4-5 el gedroogde appel, fijn gehakt
  • ½-1 tl  kaneel

Maal de amandelen in je keukenmachine fijn. Voeg de rozijnen of dadels toe en maal weer.
Vervolgens de appel en kaneel toevoegen en nog even malen om goed te mengen. Het mengsel moet aan elkaar blijven plakken als je het samen knijpt. Is het te vochtig? Voeg dan wat extra amandelen of gedroogde appel toe. Is het te droog? Voeg dan 1 eetlepel water toe.
Verdeel het mengsel op de bodem van je taartvormpjes en druk stevig aan. Ik heb 2 kleine vormpjes gebruikt van 12cm doorsnee, bekleed met bakpapier.

Vulling

  • 200 gram appel, klokhuis verwijderd
  • 225 gram cashewnoten (2-8uur geweekt, afgieten, afspoelen en droogdeppen)
  • 3-4 el honing
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanillepoeder
  • 8 el gesmolten kokos olie
  • Zout

Maal de cashewnoten in je keukenmachine fijn. Voeg de appels, citroensap, honing en snufje zout toe en zorg dat alles goed mengt en fijn van structuur is. Voeg de olie toe en opnieuw goed glad malen.
Schenk het mengsel over de taartbodem en laat minstens 10 uur in de koelkast opstijven. Ik heb het een nacht in de koelkast laten staan en ben de volgende dag begonnen met de saus en decoratie.

Speculaassaus

  • 2-3 el honing
  • 2 el mesquite poeder
  • 3 el amandelpasta
  • ½ el vanillepoeder
  • 2-4 el speculaaskruiden (naar smaak)
  • Water

Doe alles in een kom en roer goed door. Voeg water toe totdat je een saus-dikte krijgt. Giet het over de taartjes en doe de topping erop, of eerst de topping en dan de saus.

Topping

  • ½ appel in dunne plakjes gesneden (beetje citroensap erover zodat ze niet verkleuren), leg deze trapsgewijs over elkaar totdat je een half rondje hebt en leg deze voorzichtig op de taartjes.
  • Of 1 appel in kleine blokjes gesneden en 1 EL fijn gehakte gedroogde appel op de taartjes doen en daarover de speculaassaus.

Jammie!!!

Dankjewel Eva voor dit heerlijke recept!

Op welke lekkernij trakteer jij wel eens iemand?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

3 reacties op “Een rauw taartje


Door Priscilla op 11 december 2013

Wauw, dit taartje klinkt echt als een feestje. Ik ga ‘m zeker een keer proberen.

Er staan zoveel interessante recepten en artikelen op je website, dat ik me er uren op kan vermaken. Ik ben nu nog zwaar verslaafd aan suiker…. Het is me al een keer gelukt om 10 dagen suikervrij te blijven. Wat voelde ik me lekker fit zeg. Helaas door veel stress weer terug gevallen in oude gewoonten. Ik blijf nog lekker wat rond snuffel hier op Legally Raw, dat motiveert mij zeker om weer voor suikervrij en deels Raw te gaan.


Door Lies op 19 februari 2014

lijkt me wel lekker dit taartje maar moet het met gedroogde appel of kan et ook met een gewone appel?? Of is het dan te nat?


Door Katinka op 19 februari 2014

Oei Lies, dit receptje is niet van mezelf en dus weet ik het niet goed. Maar ik vind het proberen zeker waard.

Plaats een reactie


*