Page content

Rauwe abrikozenmoes

Deze rauwe abrikozenmoes is supersimpel om te maken. En je kan er zeker van zijn dat er geen witte suiker, noch namaaksuiker aan toegevoegd werd. Het is de ideale vervanger voor wie graag confituur eet.

Waarom je beter geen tafelsuiker eet

Suiker neemt je mee op een rollercoaster van emoties. Suiker is mede verantwoordelijk voor vele symptomen zoals

  • humeurschommelingen
  • altijd maar moe zijn
  • spijsverteringsproblemen
  • overgewicht
  • candida en schimmelinfecties
  • Depressie
  • Een nog grotere lijst vind je op deze pagina (Engels) http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/sugar.htm

Waarom je beter geen namaaksuiker eet

Namaaksuiker bevat geen calorieën en doen je bloedsuikerspiegel niet omhoog schieten. Reden dus om deze te verkiezen? Nee hoor! NEE! Ik moet het hier absoluut nog eens met hoofdlettertjes schrijven. Kunstmatige stoffen zijn afvalstoffen voor het lichaam. Je lichaam kan hier niks mee en moet deze elimineren. Dat gaat op zich allemaal prima tot je meer afvalstoffen opneemt, dan je elimineert. Dat is geen goed nieuws want afvalstoffen werken als gif voor het lichaam. Het lichaam zal deze inkapselen om je te beschermen tegen deze afvalstoffen. En dat is het vet dat je lichaam absoluut niet zal willen loslaten.

Zoete smaak geeft ook een bepaald signaal naar je lichaam. Het lichaam maakt zich klaar om zoet te verwerken. Toch komt er niks werkelijk aan voeding binnen en je lichaam raakt in de war. Je krijgt trek in zoet want je lichaam verwacht zoet. En je raakt in een vicieuze cirkel.

Met kunstmatige zoetstoffen chemisch bewerkte zoetstoffen) bedoel ik : aspartaam, acesulfaam, maltitol, saccharine, tagatose, sorbitol, xylitol, lactitol

Pure, rauwe en waanzinnig lekkere abrikozenmoes

Je hebt nodig :

  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • sap van 4 appelsienen = ca 200 ml sap

Bereiding :

Laat de gedroogde abrikozen een uurtje weken in het sap. Mix dan alles in de blender.

Gebruiken :

  • op een ijsje
  • op een rauwe cracker of gekiemd brood
  • in een flensje
  • in een smoothie
  • over fruitsla
  • zomaar uitlepelen (yeaaahh)

Uiteraard kan je dit met allerlei gedroogd fruit proberen.

Heb jij ook zo’n zin in deze zoete verwennerij?

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

14 reacties op “Rauwe abrikozenmoes


Door martine op 3 januari 2013

klinkt supersimpel. daar durf zelfs ik mij aan te wagen. maar is het niet een beetje te vloeibaar om als konfituur te gebruiken ?
gebruik de laatste tijd stevia als suikervervanger. volgens wat ik ervan weet zou dit een “gezond” alternatief zijn voor suiker. of niet ?


Door Katinka op 4 januari 2013

Is echt ook poepsimpel. Het behoeft geen extra zoetstof omdat de gedroogde abrikozen echt al heel zoet zijn. Super dat je met stevia begint te experimenteren. Ik gebruik het ook waar ik kan, maar ik vind het soms wel moeilijk doseren, want het hangt ook van het merk af dat je gebruikt.


Door Laura op 4 januari 2013

En Martine, je moet goed opletten welk merk je gebruikt. De meeste stevia die je in de supermarkt koop bevat namelijk maar nauwelijks 2% stevia en verder andere zoetstoffen.


Door Ragonda op 4 januari 2013

Hoi Katinka, dat klinkt lekker. Hoelang zou je deze moes in de koelkast kunnen bewaren?


Door Katinka op 4 januari 2013

Goh, dat is een goede vraag. Hij gaat er hier altijd zo snel van door. Het langste dat ik hem bewaarde was ruim een week.


Door nadia op 22 januari 2013

heel simpel en heerlijk


Door Els op 8 juli 2013

Ik ben allergisch voor o.a. citrusvruchten. Wat is een goede vervanger voor het sinaasappelsap?


Door Katinka op 8 juli 2013

Het sinaasappelsap dient eigenlijk om de abrikozen terug op te vullen met vocht en ze weer zacht te maken. Het kan zelfs met water dus. Maar ik zou appelsap het liefst kiezen.


Door Christina Koenders op 15 september 2013

Lijkt me heerlijk, alleen ik kan geen gedroogde abrikosen in Paraguay kopen. Heb je ook zoiets met gdroogde pruimen ( kwaliteit Agen)?
Ben je websites aan het bekjken en vind ze heel verrassend en intrigerend. ben geinteresserd in de aanbieding voor een jaar begeleiding in je eerste websitevoor 97 euro, maar wil echter wachten tot in october zodat mijn dochter me kan helpen met het ordenen in mjn Ipad.
Bedankt al vast.


Door Katinka op 15 september 2013

Je kan het net zo goed met ander gedroogd fruit doen!


Door Willeke Heerkes op 18 februari 2014

wat een suprerecept! dankjewel. ik ga het met allerlei superfruits maken.


Door Tineke op 6 maart 2014

dank je voor dit heerlijke en supermakkelijke recept
meteen uitgeprobeerd en op de pannenkoeken gegeten
Mmm


Door Karen op 20 maart 2015

Gisteren avond gemaakt met ongezwavelde abrikozen. Erg lekker op mijn chia pudding met Amandelmelk en een dadel. Helaas is de kleur niet zo mooi oranje door de donkere abrikozen.


Door Katinka op 20 maart 2015

Oh ja inderdaad, ongezwavelde zijn een beetje bruinig van kleur. Maar natuurlijk wel een betere keuze. xo

Plaats een reactie


*