Page content

Rauwe appeltaart

Feestrecept nr 5 is van Sonja!

Verjaardagen vind ik nooit zo leuk, qua eten betreft dan, ben dan altijd bezig met wat ik niet mag of wil eten. Mijn grote verleiding zijn taarten: monsters vol suikers, vetten en slechte koolhydraten. Als ik me laat verleiden door zo’n “monstertje” dan lijken ook ineens alle remmen los te gaan bij de andere hapjes. Stoute suikers! Dat wil ik dus niet en daarom weiger ik dus altijd de taart. Dat lukt me goed als ik met een volle maag naar een visite ga, een groene smoothie van te voren is daarvoor een hele goede remedie ;). Ik vind het alleen erg sneu voor de gastvrouw en als ik zelf de gastvrouw ben wil ik ook niet blijven zitten met al die verleidingen 😀

Dit jaar was mijn oplossing: raw appeltaart. Natuurlijk eerst even getest op mijn gezin en hij kreeg een 10! De visite was minder avontuurlijk, als iets er anders uitziet dan verwacht, durft niet iedereen het aan 😉 De waaghalzen vonden het lekker! jullie kunnen hem ook uit proberen hier komt het recept!

Ingrediënten bodem:

  • 3 kop walnoten of pecannoten
  • 10 medjooldadels
  • koekkruiden naar smaak

Ingrediënten topping:

  • 3 appels
  • koekkruiden naar smaak
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 1 el boekweitmeel
  • 2 el ahornsiroop

Bereiding bodem :

De noten in de keukenmachine blenden tot fijn, de dadels toevoegen en evt nog koekkruiden toevoegen. Mengen tot je een plakkende substantie hebt. In een schaal wat boekweitmeel uitstrooien en daarin de bodem uitdrukken.

Bereiding topping :

2 appels schillen en in schijfjes, deze in een kom met de koekkruiden, deel van citroensap, 1 el boekweit meel en 2 el ahornsiroop. Dit mengsel even laten marineren.

3e appel schillen en in grove stukken en met dezelfde ingrediënten als de topping in een blenden blenden tot een “appelmoes”. Dit uitsmeren over de bodem en daarna afdekken met de gemarineerde appelschijfjes. Nog een uurtje in de koelkast of 3 uur in de dehydrator.

Smullen maar!

Wat is jouw favoriete gezonde dessert?

[optin]

 

 

 

 

 

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

21 reacties op “Rauwe appeltaart


Door Laura op 13 december 2012

Jammer is dat he, wat de boer niet kent …
Ik heb voor de verjaardag van mijn schoonouders kleine taartjes gebakken met amandelmeel en kokos als bodem en pruimen/appelvulling bovenop helemaal zonder suiker(niet raw dus), maar ze vonden het heerlijk. Ik was er niet helemaal zeker van, dus het was wel spannend. Mijn moeder kan ik alles voorzetten, toen mijn vader al met een amandelmeel muffin in de hand stond en hoorde dat het geen gewone was heeft hij hem ook weer teruggelegd 🙂


Door Sonja op 13 december 2012

Ha, ha in elke familie zitten wel een paar “boeren” Er zijn er zelfs die niet eens proberen! Dat is wat ik mijn kinderen wel bij probeer te brengen je mag iets niet lekker vinden maar je moet het wel geprobeerd hebben!
Het appeltaartje ziet er niet alleen lekker uit hij smaakte ook goed!


Door Laura op 14 december 2012

Ik kan het van mijn vader wel hebben. De arme man heeft jaren dingen gegeten die hij niet lekker vond omdat hij vond dat wij alles moesten leren eten. En dat is gelukt 🙂


Door Laura op 13 december 2012

Appeltaartje ziet er heerlijk uit!


Door Li op 28 december 2012

Ik heb van een andere site een soort gelijk recept gemaakt!
Was verrassend lekker en vult snel, we hebben er 3 dagen van gegeten!
Ik had geen dadels meer dus heb rozijnen gebruikt en ipv agave gebruik ik honing.
Oja en door het recept voor de bodem heb ik een geperste sinaasappel gedaan.


Door Sonja op 29 december 2012

Ik haal mijn recepten ook altijd van andere sites, ben geen kokkin maar houd wel van lekker eten :D. Tof ga je sinaasappeltip zeker eens uit proberen.


Door Lies op 8 januari 2013

Deze taart ook gemaakt voor het feestje van mijn zoontje. Erbij gezet appel/notentaart en iedereen vond het heerlijk. K heb er niet bij verteld dat hij raw was. Anders gaan de meesten niet meer proeven. Maar inderdaad ben je wel sneller gespannen met gezonde taarten (had er nog twee gemaakt op basis van amandelmeel) dan de gekochte zooi. Maar bij mij ging alles prima iedereen proefde van de drie taarten. Zelfs mijn man die er nix van wil weten…..
Dus ik ga er voor zaterdag een kinderfeestje daar maak ik ook iets gezonds voor…..

Groetjes lies


Door Sonja op 8 januari 2013

Lies fantastisch! En het klopt ze zijn ook lekker!

Mijn “instinker” was dat ik ook nog keuze had uit “gewone” taart, dan kiest de boer toch wat hij kent 😉

Met de Kerstdagen had ik dit anders aangepakt en een soort “petit fours” van de appeltaart, de fudge en de chocoballetjes gemaakt daarbij nog een pompoensmoothie in een klein glaasje: het is allemaal zonder mopperen opgegeten!

liefs Sonja


Door Karolien op 9 januari 2013

Hallo,

De appeltaart lijkt me heel lekker, maar is het
wel goed om een rauw ei te gebruiken?


Door Karolien op 9 januari 2013

Sorry verkeerd gelezen er staat helemaal geen ei bij.


Door Sonja op 10 januari 2013

Hallo Karolien, klopt er valt hier niets te bakken 😉 Ga je het eens uitproberen?


Door Karolien op 14 januari 2013

Ja dat ga ik zeker doen.


Door Elshe op 20 januari 2013

Lijkt mij een heerlijke rauwe appeltaart, Sonja, ik ga hem zeker een keer uitproberen.
Hier heb ik een recept die ik gekregen heb van rawfood.nl

Rauwe Appeltaart

Deze appeltaart is helemaal rauw. Hij is heel makkelijk en snel te maken en er zit veel meer voeding in, dan in een gebakken appeltaart. Je hebt er een keukenmachine of eventueel blender voor nodig.

Ingrediënten
bodem:
250 gram zonnepitten
250 gram amandelen
250 gram rozijnen
3 eetlepels honing of agave siroop

vulling:
6 grote appels
8 dadels ontpit en geweekt of 6 medjool dadels (grote zachte dadels)
125 rozijnen of krenten
Sap van ½ citroen
1 theelepel kaneel

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en meng het tot een egaal deeg. Doe dit in je taartvorm en druk het goed aan. Een taartvorm waar de rand vanaf kan is het makkelijkst.

Doe vervolgens 2 appels met de dadels, kaneel en citroen in de keukenmachine en meng dit tot een romige massa. Doe dit even in een schaal.

Hak vervolgens 4 appel in de keukenmachine in kleine stukjes (“pulse” stand). Doe de stukjes appel bij het appel/dadel mengsel in de schaal. Voeg ook de krenten toe en meng alles goed door elkaar.

Doe de vulling op het taartdeeg en laat de taart tenminste 1 uur staan, zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.


Door Sonja op 20 januari 2013

Dank Elshe voor het delen, de appeltaarten lijken wel wat op elkaar, dat vindt ik ook het fijne van zulke rauwe recepten: houdt je niet van amandelen dan kun je ze ook vervangen voor b.v hazelnoten (dat heb ik gedaan met de walnoten door pecannoten) of je kunt de appels ook vervangen voor een ander fruit naar je voorkeur of de rozijnen vervangen door gojibessen, stukjes gedroogde abrikozen of deze toevoegen. Kortom je kunt een taart maken naar je eigen smaak en toch kan je recept niet snel mislukken 😀 Dus zelfs voor een “anti-keukenprinces” zijn dit ideale recepten 😉


Door Elshe op 20 januari 2013

Ja, nooit geweten dat je zo kan variëren met rauw eten.
Bedankt voor de tips!


Door Sonja op 20 januari 2013

You’re welcome 😀


Door gredje op 16 juni 2013

hoef je deze taart niet te bakken ?
pff leer hier weer zoveel lekkere dingen
groetjes


Door Katinka op 17 juni 2013

Je hoeft ze inderdaad niet te bakken. Leuk hee. Alle raw food dessertjes zijn supersnel klaar.


Door Lilly op 8 december 2013

Wat een heerlijke “rauwe appeltaart”
Ik heb hem als cadeautje voor de verjaardag van mijn oudste zoon (31) gemaakt.
Het was smullen!!!!!
Bedankt 🙂 )))))))


Door Sonja op 8 december 2013

Geweldig Lilly,

Klopt hij is en blijft heerlijk! en zo makkelijk om te maken als je het al eens eerder gedaan hebt. Ik heb hem ook eens als variatie gemaakt als: “appeltaart in een glaasje”, een ideetje van mijn dochter, je maakt de bodem en appelvulling als het recept maar daarna meng je delen van de bodem en het appelmengel, grof door elkaar en doe dit in een glaasje met een lepel.
Mijn dochter heeft dit getrakteerd tijdens het “kerstbuffet” op haar school, ze had ermee groot succes!…….. liefs Sonja

Pingback

Pingback: Raw appeltaart |

Plaats een reactie


*