Page content

Rauwe glutenvrije brownies

Ik ben een absolute dessertenfreak. Laat ik dat maar toegeven. Onder het mom van “ik moet receptjes proberen voor mijn blog”, vind je mij regelmatig in de weer met allerlei probeersels.

Het lastige is dat het zo moeilijk schrijft met je handen vol chocolademengsel. Soms is mijn “deeg” te vast en dan doe ik er wat appelmoes bij maar dan vergeet ik weer hoeveel appelmoes ik gebruikte.

Dit recept leidde tot een ware verwennerij, maar vergeef me als de hoeveelheid appelmoes niet helemaal klopt. Probeer het zelf uit met een beetje appelmoes zodat je een vochtig maar niet nat “deeg” hebt.

Ingrediënten

  • 2 kop pecannoten (ca 250 gram)
  • 1/4 kop hennepzaad (30 gram)
  • 1/2 kop kokosschilfers
  • 6 dadels, ontpit
  • 2 el appelmoes (gewoon appel tot moes gehakt)
  • 1/3 kop rauwe cacao
  • 1/4 tl Himayala zout
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 el vloeibare kokosolie

Bereiding

Maal alle ingredienten samen in de keukenmachine, giet de olie er als laatste bij. Druk in een ovenschaal en zet 20 minuten in de vriezer. Hierna kun je de brownies in stukkes snijden.

Doen

Nestel je dan in de zetel met een kop yogi thee, een brokje brownie en een goed boek. Ik heb genoeg te lezen. Zondag kreeg ik van een vriend 4 boeken over hardlopen. Ik wil wat meer “lopen” in mijn beweegpatroon brengen. Heel wat meer lopen zelfs. Al zet ik mijn doel erg realistisch hoor : ik wil de 10 miles lopen tegen einde van dit jaar. Voor echte lopers lijkt dit een klein doel, maar wat ik vooral wil bereiken is lang genoeg lopen om de geluksstofjes te krijgen maar niet te lang want lange afstanden belasten je lichaam toch altijd wel een beetje.

Wat een raar blog is dit geworden : van een smeuïge chocolade brownie naar de 10 miles. Tja, een gezonde levensstijl gaat nu eenmaal om balans hee, een beetje van alles.

Wat is trouwens jullie favoriete dessert?

Het hoeft geen rauwe versie te zijn, want wie weet kan ik er een rauwe versie van maken!

Laat het zeker hieronder weten!

Meer lekkere recepten vind je in het gratis e-book

[optin]

 

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

18 reacties op “Rauwe glutenvrije brownies


Door Tanja op 27 januari 2013

dit ga ik zeker eens proberen, een lekker iets volgens mij zonder al de dingen die ik niet mag eten voor m’n gezondheid. En wie weet gaan ze zelfs mee op skiverlof, lekker handig in de rugzak als tussendoortje !!!! bedankt voor de interessante info.


Door Jouke op 27 januari 2013

Leuk! Ik heb geen appelmoes in huis (en vind het ook niets om dat te maken eerlijk gezegd), dus heb jij hiervoor een goed alternatief?
En op je 2e vraag: Ik ben eigenlijk gek op zuiveltoetjes, maar eet deze niet meer (eet/drink geen zuivel)…maar dat is wat ik soms wel mis, gewone pudding…mmmmm


Door Katinka op 28 januari 2013

Je zou ook banaan kunnen gebruiken.


Door Marielle op 27 januari 2013

Ik ben ook een vreselijke zoetebek.
Heb gisteren spekken/ marshmallow gemaakt.
Héérlijk!!


Door Laura op 27 januari 2013

Lekker hoor!
Jouke, lust je wel avocado? Want met avocado en rauwe cacao is bijvoorbeeld een heerlijke pudding te maken.

Mooi doel heb je Katinka. Ik heb met Evy de 5 km leren lopen, maar was ongeduldig, sloeg lessen over en 5 lessen voor het eind dacht ik ineens, ik loop door. Toen heb ik 5 km gelopen en daarna vond ik het zoooo saai. In het voorjaar ga ik maar weer even overnieuw beginnen, zodra het te warm wordt is het hardlopen over bij mij.


Door Marielle op 27 januari 2013

Katinka, Ik heb de brownies uitgeprobeerd maar dit is zeer plakkerig, is dat normaal? Ze zijn wel lekker. :-/


Door Katinka op 28 januari 2013

Ja ze zijn wel iets “natter” dan een gebakken brownie.


Door Nadia op 28 januari 2013

ze moeten dus niet in de oven? En hoe lang bewaard zo iets.
Lijkt me lekker. ga ik zeker eens proberen.


Door Katinka op 28 januari 2013

Nee hoor, niet in de oven. Ze bewaren vrij lang denk ik alhoewel ze nog nooit langer dan 7 dagen geleefd hebben bij ons.


Door Laura op 28 januari 2013

De fudge die ik had gemaakt voor Sinterklaas was in de vriezer blijven staan (ook plakkerig trouwens, dat krijg je al snel met dadels)en 1,5 maand later nog cadeau gedaan aan iemand en het smaakte nog prima 🙂


Door Marielle op 28 januari 2013

Hier hebben ze net 24u ‘geleefd’, men oudste zoon heeft ze ontdekt en alles opgegeten. Toen ik zei dat het een recept was van Katinka trok hij wel een ‘vies’ gezicht. Hihi (Hij kent je nog hoor!) Maar vind ze wel superlekker.



Door martine op 28 januari 2013

Laura,
jouw puddingreceptje lijkt me heel erg lekker.


Door Sonja op 28 januari 2013

Mmmmmmmm, ik ben geen desserten freak maar wel een koekjesfreak! Ik heb een aantal recepten klaar liggen om vandaag uit te proberen en deze kan er nog wel bij, wordt een lekker dagje dan vandaag!


Door Sonja op 28 januari 2013

M’n brownie staat te “bakken” in de diepvries 😉 Een makkelijk recept katinka alhoewel ik de volgende keer de dadels met noten eerst ga malen aleer de overige ingrediënten toe de voegen, m’n machientje had er een beetje moeite mee 😉
Jouke ik had ook het “appelmoes” probleem, 2 el appelmoes is te weinig om het appeltje in de blender te doen dus heb ik een appeltje geraspt met een fijne rasp en zo mijn appelmoes gemaakt 😀


Door Marielle op 28 januari 2013

Ik heb er gewoon een appel in stukjes bijgedaan en dan alles gemixt. Ging ook wel.


Door Anita op 2 juni 2013

Mijn favoriete toetje was Brusselse appels uit de oven (appels overdekt met soezendeeg van melk, boter, bloem, suiker en eieren). Ben benieuwd of hier een vegan variant van te maken valt die net zo lekker is…


Plaats een reactie Annuleren


*