Page content

Rauwe worteltaart

worteltaart-3Worteltaart is in Amerika een favoriet dessert. En worteltjes behoren tot mijn favoriete groenten. Reden te meer om op zoek te gaan naar een recept voor rauwe worteltaart.

Dit heb je nodig voor rauwe worteltaart hapjes

  • 300 ml geraspte worteltjes
  • 1/2 kop noten
  • 1/2 kop dadels
  • 1/4 kop kokos
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf nootmuskaat

Zo maak je het

  • Mix alle ingrediënten in een hakkertje of keukenmachine. Je moet regelmatig stoppen en het mengsel naar beneden schrapen. Tot het echt een plakkerige massa is geworden.
  • Breng in een vierkante of rechthoekige schotel bakpapier aan en doe het mengsel hier in. Druk dit goed aan.
  • Zet in de vriezer gedurende 2 uur.
  • Haal uit de vriezer en uit de vorm. Snijd in hapklare stukken.
  • Reken een 20-tal minuten om te ontdooien vooraleer je de hapjes kan eten.

Ideaal voor de kids

Dit is ook een ideale snack, 4-uurtje, dessertje voor je kinderen. Het kan ook gemakkelijk mee naar school als lunch dessertje.

worteltaart-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

worteltaart-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vele voordelen van worteltjes

  • Goed voor de ogen : worteltjes zijn rijk aan bet caroteen dat in vitamine A wordt omgezet in de lever. Vitamine A wordt omgezet in het oog tot rodopsine wat belangrijk is voor nachtzicht.
  • Vitamine A is erg behulpzaam bij het elimineren van afvalstoffen. Het helpt galvloeistof en vet uit de lever te verwijderen.
  • De grote hoeveelheid vezels helpen dan weer bij het schoonmaken en houden van de darm.
  • Betacaroteen is ook een sterke anti-oxidant wat ons beschermt tegen allerlei welvaartsziekten en tegen veroudering in het algemeen.

Bewaren van worteltjes

Het belangrijkste voor het bewaren van worteltjes is dat ze geen vocht verliezen, waardoor ze hun knapperigheid behouden. Daarom moeten ze echt wel koel gehouden worden. Als je ze koopt met het loof aan, verwijder dan het loof omdat deze het water uit de wortel uithalen.

Bewaren van deze rauwe worteltaart

Dit vind ik een super aspect aan rauwe desserten. Je kan ze gewoon in de vriezer bewaren. Dit maakt een gezonde levensstijl zo praktisch. Je hebt altijd wat in huis. Voor jezelf maar ook voor onverwacht bezoek. Je kan je ook perfect aan je plan houden, want je neemt enkel uit de vriezer wat je nodig hebt of wat past in je plan. Hoe lang het exact goed blijft …. helaas daar snoep ik te graag voor en het langste dat ik een rauw dessert bewaard kan houden is een maand. Maar ik gok er op dat je deze worteltaart zeker 3 maanden in de vriezer goed kan houden.

Deel dit artikel zodat je vrienden ook dit lekkere recept leren kennen
share-fb-1

Lust jij ook graag worteltaart?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

11 reacties op “Rauwe worteltaart


Door Jouke op 12 februari 2014

Hij staat hier inmiddels in de vriezer (met wat extra hennepzaad erdoor heen), ik ben benieuwd morgen! Bedankt iig voor het recept!


Door Katinka op 13 februari 2014

Ik ben ook benieuwd wat je er van vindt!


Door Yvonne op 13 februari 2014

Ik maak vaak wortelsap. Kan ik de wortelprut die daarbij overblijft voor dit recept gebruiken of wordt het dan te droog?


Door Katinka op 13 februari 2014

Ik zou dit zeker proberen. Het gaat inderdaad een stuk droger zijn waardoor het niet zo goed mengt/plakt, maar voeg er desnoods terug een beetje water of kokoswater bij.


Door Linde op 14 februari 2014

Ziet er goed uit! Bedoel je echt 300 ml worteltjes en hoe meet je dat? Of moet het 300 gram zijn? Verder een super leuk recept, gebakken worteltaart staat hier vaak op het menu, maar een raw versie heb ik nog nooit gehad! 🙂


Door Katinka op 14 februari 2014

Ik bedoel echt de ruimte die 300ml in neemt, dus iets meer dan een kop. xx


Door Besipe op 31 maart 2014

Zou je i.p.v. Worteltjes ook pastinaak kunnen nemen?


Door Katinka op 3 april 2014

Oh dat moet absoluut kunnen qua textuur. Natuurlijk zijn worteltjes van zichzelf veel zoeter dan pastinaak. Ben wel benieuwd!


Door Besipe op 31 maart 2014

Lijkt me lekker, ga het zeker proberen. Zou je in plaats van worteltjes ook pastinaak kunnen nemen?


Door Gwenn op 1 april 2014

Allereerst: dank voor het geweldige idee! Het zou niet in me opkomen om een rauwe worteltaart te maken, maar het is fantastisch!
Ik heb vandaag een kleine variatie gemaakt die ik zelf ook heerlijk vind, en daarom met jullie wil delen: als noten heb ik drooggeroosterde pecans gebruikt, ik heb een halve limoen erin uitgeknepen, wat gember en speculaaskruiden ipv de kaneel en nootmuskaat, en als laatste een klein lepeltje biologische kokosolie voor de smeuïgheid toegevoegd.
Jouw website geeft veel inspiratie om anders naar ingrediënten te kijken, waarvoor dank!


Door Katinka op 3 april 2014

Oh maar dat klinkt geweldig. Ga ik zeker ook proberen!

Plaats een reactie


*