Page content

Raw Food Party

Afgelopen weekend kreeg ik 2 koppels levensgenieters en kinderen op bezoek. Het was mijn uitdaging om hen een raw food maaltijd voor te zetten die niet alleen waanzinnig gezond zou zijn maar ook erg lekker.

Al kan ik verschillende maaltijden in een wip klaar toveren, toch is het wat anders als je vleesliefhebbers over de vloer krijgt. Dan komen toch even de twijfels boven.

Ik wilde dan meteen ook nieuwe dingen uitproberen waardoor ik niet voor het veilige pad koos. Zo maakte ik taco chips voor de eerste keer en een nacho cheese saus. Ook de godinnentaart was een nieuw probeersel.

Ik verzamelde voor jullie alle recepten en reacties.

Hier heb je alvast het recept voor de taco chips.

Klik HIER om de andere recepten te downloaden.

TACO CHIPS

Ingrediënten

  • 5 koppen maïs (uit de diepvries, ontdooid)
  • ¾ kop water + 3/4 kop lijnzaad
  • 2 gele paprika’s
  • 2 tl himalayazout + 1/2 tl chilipoeder

 

Bereiding

Mix alles in de blender, spreid uit op een droogovenrooster en laat drogen tot je de gewenste substantie hebt.

Het leuke van het droogoventje is dat je kan kiezen :

  • Laat je het een 6-tal uur drogen, dan is je textuur slap en kan je een wrap maken
  • Laat je het zo’n 8 à 10 uur drogen dan heb je een vastere textuur en is het een pizzabodem
  • Laat je het nog langer drogen dan wordt het harder en krijg je een cracker.

Wil je de chips in de gewone oven maken, dan moet je de droogtijd drastisch verminderen. Het kan, maar ik heb het zelf nog niet getest.

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

9 reacties op “Raw Food Party


Door Martine op 20 november 2012

goed gekaan kantinka. ziet er allemaal heel lekker uit. maar ik denk toch dat als je aan dergelijke recepten wilt beginnen je echt wel degelijk materiaal moet hebben. zie mijn blender (nochtans een kenwood) deze ingrediënten niet fijn malen (heb ooit eens geprobeerd om erwtjes te mengen met room en daar een egale massa van te maken, wat dus niet gelukt is). ook het droogoventje lijkt me een onmisbaar accessoire als je echt de raw food toer op wil gaan. maar het ziet er allemaal schitterend en zeer smakelijk uit. was zeer graag proefkonijn geweest!


Door Isabelle op 20 november 2012

wow!!!

Ziet er lekker uit 😀


Door Tanja op 21 november 2012

We willen allemaal wel proefkonijn zijn!


Door Graf op 22 november 2012

hallo katinka is het programma ook geschikt voor mannen de recepten zien er veel belovend uit gr jp


Door Katinka op 22 november 2012

Hallo,
Ja hoor, voor mannen geldt dit natuurlijk ook. Ik leg altijd de nadruk op vrouwen omdat ik vaak de problemen waar zij mee sukkelen bij mezelf herken en omgekeerd. Maar mannen net zo goed welkom hoor!


Door Graf op 22 november 2012

hallo katinka hoe kan ik het programma aanvragen en betalen voor in belgie het lukt niet met de voorgestelde betaalkaarten gr jp


Door Felice op 13 januari 2014

Katinka, Ik vind het super wat je allemaal met ons deeld, ik wil dit zeker ook eens doen, en dat je de visite deze mooie gerechten voor zet, ik zou het nog niet durven, en helaas mijn droogoven staat op zolder, wat ik gemaakt had was zo,n beetje allemaal geen succes. Misschien moet ik het toch nog eens weer probeer, maar bedankt voor het dele van de raw food party.
GR, Felice


Door Jeannette op 13 januari 2014

Gebruik je gebroken of heel lijnzaad? Of maakt het niet uit?
Het ziet er allemaal wel super lekker uit….vooral die pizza en de taart!
Goede naam trouwens 🙂

groetjes Jeannette


Door Katinka op 13 januari 2014

Ik heb gebroken lijnzaad gebruikt. Gebroken zou beter verteerbaar zijn. De taart is echt heeeeeel lekker.

Plaats een reactie


*