Page content

Raw Food sausjes

Ik heb ondertussen een “droge” gewoonte gemaakt, nl. het eten zonder saus. Zo kan ik perfect genieten van groentjes puur of groentjes gestoomd. Een sausje vind ik niet altijd nodig. Hoe meer je puur eet, hoe lekkerder pure groentjes proeven.

Maar voor het zover is, kan je deze sausjes eten :

Mijn supersimpel en supersnel sausje

Roer 1 el currypoeder onder wat kokosmelk en klaar is kees. Dit past bij warme en bij koude groentjes.

Mijn supersimpele en supersnelle dressing

1 el olie + 1 el citroensap + snuf zout en peper

Mijn lievelingsmayonaise met keiveel variaties

  • 1 kop paranoten (ca. 100 gram), minimaal 2 uur geweekt
  • 2 el water
  • 1 el honing/agave/yacon siroop
  • 1 el appelazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 1/2 tl Himayala zout
  • 1/3-1/2 kop extra vierge olijfolie (80-120 ml)
  • snufje peper

Mix tot een smeuïg geheel.

Variatie op de mayonaise

  • voeg mosterd toe voor een pittig sausje
  • voeg wasabi toe voor een heet sausje
  • voeg look toe voor een “no-kiss” sausje
  • voeg peterselie toe voor een “yes-kiss” sausje

Heb jij een receptje voor een gezond sausje? Laat het hieronder weten!

 

Maal alles tot een glad geheel in de keukenmachine tot een glad en romig geheel

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

6 reacties op “Raw Food sausjes


Door sonja op 27 mei 2014

Hey katinka..kan het ook met andere noten iv paranoten:-)


Door Katinka op 28 mei 2014

Absoluut. Je kan cashews, amandelnoten of ook heel lekker zijn macademianoten.


Door Annelies op 20 juni 2014

Hallo Katinka, ik kijk altijd weer uit naar jouw ideeën/adviezen. Je hebt het oa over Himalayazout. Is dat grove of fijne?
gr. Annelies


Door Katinka op 22 juni 2014

Ik gebruik de grove die ik zelf fijn maal in een molentje.


Door lein op 20 juni 2014

Mosterd Katinka?
is dat niet teveel zout?
Gebruik je wel zeezout in je /over je eten?
Ik heb het al heel lang niet gehad, omdat ik weet dat het niet zo goed is.. toch?


Door Katinka op 22 juni 2014

Hoi Lein, Dr Graham Douglas raad inderdaad aan om zout te vermijden. Ik vermijd dit niet maar spreek me niet uit over wat anderen hiermee moeten. Mijn lichaam verlangt soms echt naar zout en dit komt denk ik omdat ik vaak sauna doe en dus ook wel wat mineralen verlies. Ik gebruik himalaya zout.
Met mijn recepten probeer ik de lezers in iedere fase wat mogelijkheden te geven. Veel van mijn lezers vinden mijn eetpatroon misschien hun ultieme einddoel, maar staan hier nog ver van af. Dan is het m.i. haalbaarder om dit in stapjes te doen. Zelf ben ik ook nog niet bij mijn einddoel. Hopelijk kan je hier wat mee. xo

Plaats een reactie


*