/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Raw Food Snelle Winter Salade

Dat ik dol ben op raw food en salades is in mijn omgeving geen geheim.

Terwijl de meeste mensen in de winter afhaken omdat ze iets verwarmends nodig hebben, knaag ik gewoon de hele winter door. En als ik geen inspiratie heb om te koken, dan eet ik gewoon weer een salade. Ik noem het voor het gemak ook wel eens mijn fastfood. Want met een afhaalpizza, chinees of patatjes maak je mij niet blij. Mijn man haalt patatjes en ik maak dan ‘ff snel’ een salade. En ja dat valt dus wel behoorlijk tegen, want ik ben niet zo dol op sla, maar wel op rauwkost en dat moet allemaal gesneden worden, de term fastfood dekt dan niet geheel de lading.

Veel tijd of veel afwas

Rauwe bietjes en wortels zijn een drama om in je salade te verwerken, maar wel erg lekker. Als ik mijn losse rasp gebruik, kost dat heel veel tijd en als je pech hebt ook wat stukjes van je vingertop. Of ik haal mijn keukenmachine te voorschijn en dan heb ik heel veel afwas. Voordeel is wel dat ik dan voor de hele week geraspte wortels en bietjes heb.

Een tijdsbesparende oplossing

Een paar weken geleden was ik mijn dagelijkse sapje aan het maken en ik keek weer naar alle vezels die verloren gingen als ze de slowjuicer uitkwamen. Vaak stond ik het ‘afval’ dan weer uit het bakje te eten, totdat ik ineens bedacht dat ik het mooi in een salade kon gebruiken.

Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels heb ik al salades gemaakt met wortel, bieten, courgette en spinazie ‘afval’. Bleekselderij kan je er natuurlijk niet voor gebruiken want dat zijn alleen nog maar draadjes.

Wat ik zelf ook altijd een nadeel vind van vooral geraspte wortels is dat er nog zoveel vocht vanaf komt, dat is nu ook verleden tijd, want het vocht uit de wortel zit natuurlijk al in mijn sapje.

En als laatste voordeel, de groente is al zo fijn, dat het iets minder kauwbewegingen kost. Het heeft mijn lunchtijd van 45 minuten kauwen bekort met de helft.

Dus voortaan bewaar ik alle vezels uit de slowjuicer in een bakje en schep eruit wat ik nodig heb voor mijn salade. Ik deel graag het recept van mijn lievelingssalades op dit moment :

Recept Heerlijke Raw Food Winter Salade

Ingrediënten snelle winterse salade (1 persoon):

  • Flinke hand wortelrasp
  • Flinke hand bietenrasp
  • Twee handjes rucola
  • Stukje rodekool
  • Halve avocado
  • 1 dadel
  • 1 lente uitje (pijp ajuin)
  • 1 tl pesto
  • Mosterdkers
  • Handje pompoenpitten

Bereiding:

Snijdt de rodekool in kleine stukjes en voeg dat samen met de rucola, wortelrasp en bietenrasp. Prak de avocado met de pesto hier doorheen. Knip (ik gebruik overal een schaar voor) of snijdt het lente uitje in stukjes, net als de dadel en voeg dat toe. Als laatste strooi je er wat mosterdkers en pompoenpitten overheen.

Variatie:

Het spreekt voor zich dat je hier natuurlijk allerhande zaden en pitten overheen kunt strooien, ook wat walnoten of hazelnoten is erg lekker erbij.

Wat is jullie favoriete salade in de winter?

 

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

0 reacties op “Raw Food Snelle Winter Salade

Plaats een reactie


*