Page content

Raw Fudge met speculaas en mandarijn

Feestrecept nr 2 komt van Laura!

Al is Sinterklaas net gepasseerd, het blijft snoeptijd en deze fudge is heerlijk op alle dagen!

Rauwe gevulde speculaas is vast al bekend bij jullie, daarom bedacht ik een chocolade fudge met een Sinterklaas tintje, speculaaskruiden en mandarijnenschilletjes spelen de hoofdrol.

Zie hier het recept :

Ingrediënten Sinterklaasfudge:

1 kop = 240ml

  • 2 kop medjool dadels of 3 kop gewone dadels (deze dan even in heet water weken)
  • ¼ kop gesmolten kokosolie (kokosolie smelt op een temperatuur van ca 22°, dus zet je pot even au bain marie in heet water en deze smelt meteen)
  • ¼ kop rauwe cacao
  • 1/8 kop agave nectar
  • 1/8 kop lijnzaadmeel (dit verkrijg je door lijnzaad te malen in een koffiemolentje)
  • ½ el speculaaskruiden
  • 1 el vanille extract
  • 1/8 tl zout
  • 1 el mandarijnenschilletjes (of naar smaak)
  • pecannoten en amandelen naar smaak

Bereiding:

  • Alle ingrediënten samenvoegen in de keukenmachine (ik gebruik het s-mes) behalve de noten. Mixen tot het een dikke pasta is geworden. De noten grof hakken en door het mengsel scheppen.
  • Het mengsel in een rechthoekige met plasticfolie beklede schaal scheppen en netjes uitsmeren. Daarna minimaal een uur in de vriezer laten staan. Bij het opdienen kun je het nog versieren met een pecannoot.

Variatie:

  • Zelf heb ik kleinere bakjes gebruikt om verschillende smaken fudge te maken. Eentje met rozijnen die ik bestoven heb met kaneel en eentje met kokos op de boven en onderkant.
  • Maar hier zijn natuurlijk ontzettend veel variaties op te verzinnen.

Geniet er van!

 

 

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

3 reacties op “Raw Fudge met speculaas en mandarijn


Door Li op 9 december 2012

Hi Katinka,

Ik heb rode dadels in huis maar ze zijn eerder droog dan plakkerig.
Gaat het daar ook mee kunnen?


Door Laura op 9 december 2012

Ik denk dat ze te droog zijn om er fudge mee te maken Li. Volgens mij verkopen ze deze dadels vooral zongedroogd.
Maar je zou het recept kunnen halveren en het proberen, ik ben wel benieuwd.


Door Li op 9 december 2012

Hi Laura,
Bedankt voor je reactie!
Ik ga het proberen dan laat ik weten hoe het heeft uitgepakt!
Groetjes!

Plaats een reactie


*