Page content

Raw snickers taartje

raw snickers met ganacheDit is een OMG heerlijke, waanzinnig, te gekke raw snickers taart. Ik maakte dit taartje om mee te nemen naar het kerstfeest bij mijn ouders. En als test maakte ik een 4-tal miniporties. Na elke maaltijd zei mijn man : “heb je nog zo’n snicker bommetje?” Dus het is niet enkel Legally Approved maar ook “man snoept graag” approved.

Dit heb je nodig voor de raw snicker basis

  • 3 el pindapasta
  • 3 el agavesiroop
  • 2à3 el amandelmeel
  • een snuf zout

Dit heb je nodig voor de caramel

  • 1/2 kop dadels
  • 1/2 kop water (de hoeveelheid water is afhankelijk van de sappigheid van je dadels – neem dus wat meer of minder – je caramel moet een smeuïge pasta zijn)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • een aantal pindanoten (ongezouten)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor de chocolade ganache

  • 1/2 kop agave
  • 1/2 kop cacao
  • 1/3 kop kokosolie of cacaoboter (gesmolten)

Mijn ervaring is dat cacaoboter beter is als je de ganache helemaal rond de snickerbom doet omdat deze beter hard blijft. Kokosolie smelt sneller bij kamertemperatuur. Als je de ganache bovenop een taartje maakt, dan maakt dit niet uit.

Bereiding voor een raw snickers taartje

  • Meng de basisingrediënten zo goed mogelijk door mekaar en breng deze aan op de bodem van je taartvorm.
  • Mix dan de caramel ingrediënten (behalve de pindanoten). Meng er dan de pindanoten onder. Leg een laagje caramel met noten bovenop je taartbodem. Zet eventjes weg in de vriezer terwijl je de ganache mengt.
  • Meng de ganacheingrediënten met mekaar en giet de ganache als bovenste laag op je taartje.

raw snickers met ganache 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding voor een raw snickers bommetje

  • Bodem : zelfde bereiding als bij het taartje maar leg kleine platte vormpjes op een bakpapier.
  • Caramel : zelfde bereiding en leg een volle lepel caramel bovenop je bodempjes. Zet nu wat langer weg in de vriezer dan bij het taartje zodat de caramel goed hard is voor je deze gaat bedekken met de ganache
  • Ganache : bereid de ganache zoals hierboven en doop de caramelbodempjes hier volledig in en zet op het bakpapier. Laat goed hard worden in de vriezer.

raw snickers met ganache 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga jij voor dit raw snickers bommetje?

 

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

5 reacties op “Raw snickers taartje


Door Paulien op 11 februari 2014

Ziet er superlekker uit zeg! 🙂


Door Linda op 11 februari 2014

WAUW, dit ga ik zo snel mogelijk maken. Lijkt me heerlijk!!!


Door Katinka op 13 februari 2014

Laat me zeker weten hoe het je bevalt!!


Door Erika op 18 februari 2014

Net het allerlaatste stukje opgegeten, oooooh wat lekker!!
Een volgende x maak ik m misschien met amandelen…


Plaats een reactie


*