Page content

Raw Vegan Mango Gember Jam

Raw Vegan Mango Gember Jam. Hoe heerlijk kan een noten rozijnen boterham met jam toch zijn. Vooral als de jam ècht bereid is met 100% fruit! Dat weet je pas zeker als je de jam zelf gemaakt hebt. En deze raw vegan versie is dan ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden!

Recept voor Raw Vegan Mango Gember Jam

Dit heb je nodig

  • 1 grote rijpe mango
  • 6 medjool dadels
  • 1 stukje gember van 1 cm
  • water
  • 4 eetlepels chiazaad

Zo maak je het

  • Week de dadels met wat water naar inzicht gedurende 4 uur in de beker van je blender
  • Doe er een stukje geschilde gember en de geschilde en in stukjes gesneden mango bij
  • Blenden maar!
  • Doe de jam in een schaaltje of potje en voeg 4 eetlepels chiazaad toe
  • Laat het geheel een nachtje in de koelkast opstijven, af en toe omroeren
  • En klaar is je overheerlijke jam! Zonder suiker, zonder koken. Is dat niet geweldig?

Jouw beurt

Ga jij deze makkelijke raw vegan mango gember jam ook maken?

Constance Hanssens
Constance Hanssens is afkomstig uit Amsterdam en al sinds haar 18e vegetarier. Zodra ze het ouderlijke huis verliet besloot ze om geen dieren meer te eten. De afgelopen veertig jaar heeft zij -met wisselend succes- diverse gezonde en hippe voedingspatronen gevolgd. Van de Hare Krishna keuken, 'Een leven lang fit' en Montignac tot Ayurveda en -met enige aanpassing- Paleo. Haar twee kinderen en kleinkinderen zijn ook overtuigd en uit eigen beweging vegetarier. Tegenwoordig is Constance aanhanger van een raw vegan life style en laat ze zonder probleem alle gekookte en bewerkte voeding evenals granen, zuivel en eieren uit haar dieet. Haar droom is om ooit te stoppen met café houden en een kinderboerderij te starten, met een eigen organische groententuin, en een gezellig biologisch theehuisje.

Comment Section

8 reacties op “Raw Vegan Mango Gember Jam


Door Ellen op 3 augustus 2016

Hoi Constance,
Dank je wel voor het recept, ziet er lekker uit.
Hoe lang kan je de jam bewaren?
Groetjes, Ellen


Door Constance op 3 augustus 2016

Hey Ellen, dank voor je reactie. Goh, bij vers en zelfgemaakt zeg ik altijd: het is zo lekker dat het de kans niet krijgt om een eventuele houdbaarheidsdatum te bereiken! Hoe dan ook, maak niet te veel en bewaar het potje gewoon in de koelkast. Smakelijk! Groetjes, Constance


Door Ellen op 3 augustus 2016

Hi Constance, dank je wel voor je reactie. Je hebt gelijk, zal wel snel op zijn. Groetjes!


Door Veronica op 28 augustus 2016

Een uitstekend recept dat ik de eerstvolgende dagen maak. Als het morgen minder warm is ga ik de mango en de gember halen. Hoelang kun je verse gember houden?
Van een Chinese kennis heb ik schilfers ginseng gekregen. Weet jij hoe ik dat kan gebruiken. Alvast bedankt voor alle goede recepten.


Door Constance op 28 augustus 2016

Hi Veronica,
Verse gember bewaar je het best in de koelkast. Met ginseng heb ik eerlijk gezegd geen ervaring…. succes met je jam! Groetjes, Constance


Door Veronica op 3 september 2016

Ik heb het recept gemaakt en het is heerlijk. Mijn medezusters vonden het een aangename verrassing.
Bedankt, hoor.


Door Veronica op 3 september 2016

De jam blijft inderdaad niet lang in de koelkast; echt heerlijk. Mijn medezusters vonden het een aangename verrassing.
Bedankt


Door Constance Hanssens op 3 september 2016

Hey Veronica,
Wat fijn dat je de jam zo lekker vindt! Ik ga ‘m straks ook weer maken, plenty rijpe mango in huis. Groetjes,
Constance

Plaats een reactie Annuleren


*