/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; }/* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; }h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; }/* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; }/* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; }/* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }/* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; }/* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; }/* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; }/* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

RawFood Cupcake

Feestrecept 1

Dit is het eerste artikel in een reeks van 10 heerlijke feestrecepten, speciaal voor JOU.

Glutenvrij, zuivelvrij, en vrij van geraffineerde suikers. Lekker, gezond en snel klaar!

Omdat het niet gebakken moet worden, heb je eigenlijk maar 2 keuzes qua meel : amandelmeel of kokosmeel. Ik probeerde het eerst met kokosmeel. Maar hoe krijg je het korrelige meel tot een vaste massa? Dat gaat erg goed met appel.

Hier is mijn eerste probeersel voor 6 cupcakes :

Ingrediënten bodem

 • 3 appels, geschild en in kleine stukjes
 • 6 el agave
 • 1 tl amandel extract
 • 250 ml kokosmeel (losjes, niet aangedrukt)
 • 60 ml kokosolie

Bereiding bodem

 • Mix alle ingrediënten. Neem dan cupcakevormpjes en druk het mengsel er goed in aan.
 • Zet in de diepvriezer gedurende een 2-tal uur. Voor je de cupcakes serveert, moeten ze eerst ontdooid zijn.

Ingrediënten topping

 • 1 kop cashewnoten (geweekt gedurende enkele uurtjes zodat ze zacht zijn en goed mixen)
 • 80 ml cacacopoeder
 • 40 ml notenmelk (of havermelk, sojamelk)
 • 6 el agave
 • 60 ml cacaoboter gesmolten

Bereiding topping

Mix alle ingrediënten. Laat even in de ijskast wat opstijven. Doe dan de topping in een spuitzak en spuit deze op de cupcakes. Mag zo mee terug de vriezer in.

Bewaren : in de vriezer bewaren ze langere tijd. In de ijskast een 3 à 4 dagen er mee rekeningen houdend dat er appel in zit en deze sneller slecht kan worden.

Succes!

 

 

Meer leuke receptjes?

[optin]

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

14 reacties op “RawFood Cupcake


Door tine op 7 december 2012

leuk receptje. zal toch eens moeten sparen voor een goede blender!


Door Katinka op 7 december 2012

Het lukt ook met een eenvoudig hakkertje. Zo eentje die bij de staafmixer van philips bijgeleverd wordt. Dit gebruik ik vaak omdat het ook heel weinig afwas geeft. xx


Door Jouke op 7 december 2012

Hoi Katinka,
Wat een leuk recept, ga ik zeker maken :-)!
Ik wil graag even weten hoeveel gram 250 ml kokosmeel is? En zelfde geldt voor de 80ml cacaopoeder. Ik vermoed dat je werkt met cups om het af te meten?
Bedankt!
Groetjes Jouke


Door Katinka op 7 december 2012

Ja, zelf werk ik met cups, maar veel mensen hebben deze niet, vandaar dat ik de ml heb vernoemd.
De 250ml is 1 cup en de 80 ml is iets meer dan 1/4 cup.


Door Laura op 7 december 2012

Dat ziet er smakelijk uit!
Hele goede vraag Jouke, ik heb net even een cup amandelmeel gevuld en dat was zo’n 100gr.
Agavesiroop ga ik nu even niet nameten, want dat wordt zo’n rommeltje als je het nergens voor gebruikt 🙂


Door Laura op 7 december 2012

Het lastige is dus dat alles een verschillend soortelijk gewicht heeft, een cup suiker heeft een ander gewicht dan een cup amandelmeel. Maar wat je eigenlijk wil weten is hoeveel gram het is en op dat moment maakt het niet uit of je cups of ml’s hebt 🙂


Door Karolien op 16 januari 2013

Het meel met de ingredienten blijft bij mij te droog wat kan ik hieraan doen. Ik kan het ook niet aandrukken


Door Katinka op 16 januari 2013

Je zou een beetje meer appel of appelmoes kunnen gebruiken want het moet echt aandrukbaar zijn.


Door Karolien op 16 januari 2013

Ik heb 250 Gr. Kokosmeel gebruikt ipv 250 ml maar hoeveel Gr. Is 250 ml?


Door Katinka op 16 januari 2013

Is eigenlijk een theemok vol (1 kop) of neem je maatbeker en vul tot 250ml. xx


Door Nia op 18 januari 2013

Ik ben gisteravond op het laatste nippertje overstag gegaan voor jouw programma om dit nog net op tijd aan te schaffen voor de speciale prijs. Krijg al langer je nieuwsbrieven en lees die met plezier en interesse. Ik ben in voorbereiding om een High Tea te organiseren met recepten zoals deze. Het zal dan mede speciaal gericht zijn op vrouwen die diabeet zijn en ook die glutenvrij eten e.d. Ik heb al heel wat recepten verzameld en moet nog het nodige uit gaan proberen.

Een mooi boekje die nog niet zolang is uitgegeven wil ik hierbij als tip doorgeven. De schrijfster woont bij mij in de buurt! Het boekje heet:

Snacken zonder schuldgevoel (Een receptenboek boordevol informatie en simpele, snelle en super gezonde snacks!) door Jeanet Wolf.
ISBN Nr: 978-90-484-2586-0

Dit recept ga ik snel eens maken!


Door Katinka op 20 januari 2013

Hallo Nia, ik ken het boekje niet maar ga het me zeker aanschaffen want het lijkt me superinteressant. Wat leuk dat je een high tea gaat organiseren. Dat lijkt me echt een superidee : een gezonde high-tea. Hou me zeker op de hoogte!


Door Julie op 22 augustus 2013

Wat bedoel je met appelmoes? Gewoon een pot appelmoes uit de supermarkt? Daar zitten toch veel suikers in he?
En wat is kokosmelk juist? Kan je dat vervangen door een ander meel? Ik heb thuis nog kastanjemeel en speltmeel staan …
Gr. Julie


Door Katinka op 22 augustus 2013

Hoi Julie, appelmoes is gewoon appel tot moes gemixt. Je kan hier wat honing door mengen als je met erg zure appels werkt maar meestal vind ik dit niet nodig.
Kokosmelk koop ik in een karton uit de natuurwinkel.Je kan het ook zelf maken door kokosschilfers te mixen met een weinig water. Kastanjemeel kan zeker ook. Speltmeel gebruik ik maar heel af en toe omdat ik gemerkt heb dat ik van gluten een opgeblazen gevoel over houd.

Plaats een reactie


*