Page content

Recept voor zonnige mangopudding

mangopudding-195Als ik nu droom, laat me in deze droom voor eeuwig blijven….  Dat zo iets ”simpels” zo goddelijk lekker kan zijn. Simpel is wel niet het juiste woord, want ik ben aan het genieten van een SUPERFRUIT! Welke? MANGO…. Ik heb voor jou een heerlijk recept voor zonnige mango pudding.Wil jij OOK dromen? Doe met me mee!! Het RECEPT is simpel! De MANGO is goud! Mango is ontzettend lekker, zacht en creamy en bovendien heel erg gezond.

De voordelen van mango

  •  Mango zit BOMVOL vitaminen, mineralen en antioxidanten. Mango is zeer rijk aan vitamine C. 100 gram vruchtenvlees is voldoende voor je ADH te vullen. De grote hoeveelheid C zorgt voor een hoge gehalte van IJZER. Mango is ook rijk aan magnesium en calcium. Deze mineralen werken goed tegen stress en versterken je botten, zenuwen en spieren. Mango is ook rijk aan de volgende vitaminen en mineralen: A(beta-caroteen) B6 , E, kalium zink en koper.
  • Mango bevat Fenol (antioxidant). Fenol beschermt je tegen (galblaas)kanker.
  • Het gelukshormoon Tryptofaan geeft je energie, maakt je vrolijk en heeft een positieve invloed op je seksleven(what ever?)
  • Je krijgt een stralende zachte Perzik-huid van Mango;-)
  • Mango versterkt je hartspier
  • Mango beschermt je tegen hart – en vaatziekten

Hoe mooi kan het worden? SUPERlekker EN OERgezond!!

Recept voor zonnige romige mango pudding

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 grote, rijpe Mango
  • 1 cup Kokosmelk
  • 1/2 cup Agar agar – water

Dat is alles! Niets meer, geen extra toevoeging van zoet. Absoluut niets meer dat deze 3 ingrediënten. En DAT is simpel. Bovendien heeft dit ZALIGE toetje geen gezelschap nodig in vorm van slagroom, saus enz. Zo heerlijk puur zoals het is in al zijn simpelheid;-)

Zo maak je het:

  • Schil de mango. Snijd het vruchtenvlees in stukken. Doe de mangostukken in een blender samen met de kokosmelk.
  • Het Agar agarWater maak je zo: Kook 1 CUP! water op samen met 3/4 tl agar agar. Kook dit 1 minuut en klop tijdens het koken erdoor met een garde. Neem het agar agarwater van de pit af en klop het tot een temperatuur die zeker NIET hoger is dan 42 graden. Daar gaat de grens qua hitte de mango het hoogst mag hebben om al zijn fijne voedingstoffen te kunnen behouden. Die gaan we NIET vermoorden door heet water over ze heen te gooien;-)
  • Voor dit recept is de HELFT van het agar agarwater voldoende; neem er 1/2 cup van en doe dat bij de mango-kokosmelk in de blender. Mixen! Klaar!
  • Verdeel je zonnige mango pudding in 2 schaaltjes en zet deze in de koelkast tot ze heerlijk koel zijn.

Smul van dit gele goud en en geniet van de overheerlijke zachte smaak van Mango en Kokosnoot!!!

Ben jij ook zo gek op mango?

Britt Hansen
Ik ben Britt. Mijn grote passie voor gezonde voeding en natuurproducten neemt een grote plaats in mijn leven. Geneeskrachtige kruiden en superfoods helpen me om mijn doel te bereiken - een leven zonder pijn. Met verzorgingstips en lekkere recepten(bomvol fijne voedingsstoffen) hoop ik je te kunnen inspireren op pad naar een fit, slank en gezond lichaam, vol energie.

Comment Section

6 reacties op “Recept voor zonnige mangopudding


Door carolina op 29 juli 2014

hoeveel is een cup??
wat moet ik daaronder verstaan?


Door Britt Hansen op 30 juli 2014

Hoi Carolina!
1 cup is ongeveer 240 ml, de helft ervan is 1/2 cup en dat is dus 120 ml, 1/4 cup is 240ml/4 en dat is 60 ml. Een cup-maat is heel handig om te hebben, heb je dat niet heb je hier nu een richtlijn.

Liefs
Britt


Door Jouke op 29 juli 2014

Makkelijk en lekker…deze gaan we zeker eens maken 🙂


Door Christina Koenders op 7 augustus 2014

als je mango wilt eten zou ik zeggen kom in januari naar Zuid Amerika. De braIliaanse zijn het best om heerlijke smoothies etc, te maken, maar de kleine inheemse niet voor export zijn lekkerder van smaak, maar hebben meer vezels. Ik zal wel eens een mangoboom op je pagina zetten.


Door sonja op 24 augustus 2014

Kan ik het ook dikken met chia zaadjes


Door Britt Hansen op 24 augustus 2014

Hoi Sonja!
Chiazaad zijn zeer geschikt voor puddings, jam enz te dikken, dus natuurlijk kan dat. Alleen heb je dan wel een andere mangopudding gemaakt die ook anders zal smaken en uitzien.

Liefs
Britt

Plaats een reactie


*