Page content

Rode paprika hummus

Ik hou van groenten met een dipsausje. Vaak krijg ik de vraag van wat eet ik op mijn brood. Ik eet zelf zelden brood (tenzij het brood is van gekiemde granen), maar als ik het doe, beleg ik het graag met groenten. Ik zie dan vaak iemand een neus ophalen : groenten op brood?? Probeer dan toch deze paprika hummus maar eens. Dan zal je wel anders piepen!

Het recept komt van Ani Phyo. Zij is één van mijn favoriet Raw Food Chefs. Vooral omdat ze van eenvoudige dingen en eenvoudige recepten houdt.

Rode Paprika Hummus (zonder bonen)

Voor 2 koppen:

Deze hummus is gemaakt met tahini, zoals bij de traditionele recepten, maar in plaats van kikkererwten, gebruik ik rode paprika en een snuifje komijn voor een rijker aroma. Sesampoeder helpt een deel van de overtollige vloeistof van de sappige paprika te absorberen.

Bereiding:

  • ½ kop sesamzaadjes, vermalen tot een poeder
  • 2 koffielepels fijngehakte knoflook
  • 1 koffielepel zeezout
  • 2 kopjes zonder zaadjes en in blokjes gesneden rode paprika
  • 1/3 kopje tahini
  • ¼ kopje citroensap
  • ½ koffielepel gemalen komijn

Doe de sesamzaadjes, knoflook en zout in een keukenmachine en verwerk tot kleine stukjes. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad mengsel. Klaar!

Tot 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Uit het boek Ani’s Raw Food Essentials door Ani Phyo. Uitgegeven door Da Capo, A Member of the Perseus Books Group. Copyright (c) 2010.

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

5 reacties op “Rode paprika hummus


Door Marielle op 3 november 2012

Dit kan dus ook met kikkererwten? Ik ben daar gek op.:-)


Door Isabelle op 9 november 2012

hey hey,

ik vind kikkererwten niet zo geweldig, heb een hummusrecept hier geprobeerd maar uiteindelijk is het lekker.

Ik ga dit zeker proberen!

Katinka, hoe zit dat met die “kop”-maat? Wat moet ik me erbij voorstellen?

Merci 😀


Door Laura op 19 november 2012

Ik ben dol op hummus en varieer er zelf ook veel mee, veel basilicum erbij doen etc.
Ik zou het nooit verzonnen hebben met paprika en ben heel benieuwd naar de smaak. Alles in huis dus misschien dat ik hem vandaag al ga maken.


Door Conny op 1 maart 2014

Wat is dit LEKKKKKKAAAH!!! Heb een beetje veel zou je dit ook in kunnen vriezen?


Door Katinka op 1 maart 2014

Absoluut! Je mag het potje wel niet tot helemaal bovenaan vullen want het zet een beetje uit tijdens het vriezen.

Plaats een reactie


*