Page content

Rucolapesto met pecannoten

Een tijdje geleden schreef Katinka een blog over sausjes. Het zette mij aan het denken. Ik ben geen sausjesmens, nooit geweest en ook dressings en vinaigrettes (zit daar verschil in?) zijn aan mij niet besteedt.  Niet dat ik het niet lekker vind, maar het zit niet in mijn systeem, ik denk er niet aan en een ‘sausje’ op basis van olie en azijn komt niet op mijn salade terecht.

Nu mijn salades voornamelijk uit rauwkost bestaan is het eigenlijk wel lekker om er iets smeuïgs door te doen, want anders is het maar een droge hap.

Een grote favoriet van me is de avocado, boordevol goede vetten en samen met verschillende kruiden prak je het makkelijk door je salade.
Een andere variant is het gebruik van pesto’s en tapenades. De basilicumpesto blijft een grote favoriet omdat ik nou eenmaal dol ben op basilicum in welke vorm dan ook. Toch vind ik de rucola pecan pesto die ik maakte ook erg lekker, rucola heeft een peperige smaak wat de pesto lekker pittig maakt. Ik maakte hem al eens met hazelnoten en walnoten en deze keer koos ik voor pecannoten.

Heerlijk door een salade met rode kool, bietjes en wortel.

Ingrediënten rucolapesto met pecannoten:

  • halve kop pecannoten
  • 4 handen rucola
  • ¼ kop raapzaadolie (olijfolie is ook goed)
  • een scheut citroensap
  • teentje knoflook (of de helft als je het wat minder wil)
  • flinke snuf peper
  • flink snuf keltisch zeezout

Bereiding:

Alles bij elkaar in de blender of hakmolentje van de staafmixer en mixen maar.

Hou jij ook zo van pesto?

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

4 reacties op “Rucolapesto met pecannoten


Door Ellen op 17 mei 2013

Klinkt lekker Laura, ik ga het zeker uitproberen!


Door Laura op 25 mei 2013

Laat je weten wat je er van vond Ellen?


Door Elise op 6 december 2013

Heb het net gemaakt..heerlijk,wel een grote portie geworden,hoelang is het eigenlijk houdbaar en kun je het invriezen??


Door Katinka op 9 december 2013

Ik heb deze onlangs ook weer gemaakt maar hij was op na 3 dagen, dus zo lang bewaart deze zeker.

Plaats een reactie


*