Page content

Salade mix en match

salademix’s Middags op kantoor is het ideale moment om een salade te eten. De truc is om je salade vullend genoeg te maken zodat je niet om 3 uur al weer ontzettende trek hebt, maar licht genoeg om goed verteerbaar te zijn en je geen namiddag dip te bezorgen.

Dit is mijn salade basis plan

Kies je rauwe groentjes

  • worteltjes
  • paprika
  • tomaat
  • broccoli
  • bloemkool
  • pijpajuintje …

Kies je fruit/noten

  • rozijntjes
  • gojibessen
  • sinaasappel
  • je favoriete noten
  • je favoriete zaden

Kies je kruiden

  • gember
  • koriander
  • basilicum …

Kies als vulling een glutenvrij graan

  • quinoa
  • rijst
  • gierst

Kies dan een lekkere dressing

Tahini dressing

Ingrediënten : 1/2 kop tahini (sesampasta) + 1 lookteentje + sap van 1/2 citroen + 1/4 kop water (of meer als je de dressing dunner wil) + een snuf koriander.

Bereiding : mix in een hakkertje of met de staafmixer

tahinidressing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salade voor op kantoor

salade1

 

 

 

 

 

Start met een grote glazen bokaal. Doe wat restjes bloemkool in je hakkertje. Hak tot je een korrelige rijst hebt. Doe dit niet te lang anders krijg je een bloemkoolpuree.

salade2

 

 

 

 

 

Doe er dan wat geraspte worteltjes, geraspte kool en salade bij. Eigenlijk maakt het niet uit wat je in je bokaal doet. Elke combinatie die jij graag lust is goed.

sla onthego 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooie dosis kiemen mag alvast niet ontbreken!

sla onthego 10

 

 

 

 
Deel dit artikel zodat ook jouw vrienden dit lekkere recept leren kennen
share-fb-1

Hoe stel jij je salade samen? En welke dressing neem jij mee?

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

8 reacties op “Salade mix en match


Door Linda op 10 januari 2014

Ik ben dol op rode en witte kool met suiker en azijn om door een salade te mengen. Nu probeer ik zoveel mogelijk geraffineerde suikers te vermijden. Denk je dat agavesiroop de oplossing is?


Door Katinka op 10 januari 2014

Het is altijd een goed idee om traditionele geraffineerde witte suiker te vervangen door een natuurlijke oplossing. Ik wissel af tussen dadels, agave en soms kokosbloemsuiker als vervanger.


Door jeannette op 10 januari 2014

Wat een goed idee die glazen pot met schroefdeksel! Ga er wat aanschaffen, ook voor die lekkere soepjes!
En die tahini dressing lijkt me ook lekker… gauw proberen!


Door Fia Martignoni op 11 januari 2014

Zou zo,n dressing ook lekker zijn door een groene salade, ik ben gek op veldsla en botersla.


Door Hanna op 12 januari 2014

Ik vind het een super idee, maar hoe eet je de salade dan? Past de de dressing nog wel bij de rest?


Door Katinka op 12 januari 2014

Ik gooi alles uit de bokaal in een kom en neem dan 2 eetelepels dressing en meng deze er onder. Ik vind de dressing erg lekker bij elke salade. Ik maak er meestal dan ook een grote bokaal vol van. Natuurlijk moet ik dan wel de hele week diezelfde dressing eten. Maar ik hou van eenvoud en van dingen snel klaar hebben. Dus varieer ik mijn groentjes maar hou mijn dressing dezelfde tot ze op is. En dan maak ik weer eens iets anders.


Door Jolanda op 12 januari 2014

En de rijst en kruiden doe je die er al in of doe je ze pas bij t eten erin? Want als ik t zo lees gaan in het potje alleen de groenten


Door Katinka op 13 januari 2014

Hoi Jolanda, ik eet het zelf enkel als salade, maar dan echt een hele grote. Als je dit nog niet gewend bent en wat meer vulling zoekt dan kan je de rijst er gewoon bij eten. Ik zou deze inderdaad wel apart houden omdat rijst het vocht uit de groentjes opslorpt.

Plaats een reactie


*