/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Sonja's Groene Smoothie Uitdaging

Toen Katinka de 30 dagen groene smoothie uitdaging lanceerde was mijn eerste gedachte ‘Goh wat leuk! Daar ga ik aan meedoen, maar dat wordt een makkie en geen echte uitdaging want ik drink al langere tijd groene smoothies’.

Maar ik geef eerlijk toe, elke dag een groene smoothie dat schiet er ook bij mij soms wel eens een dag (of meer) in: te druk, vergeten, in de nachtdienst, geen bladgroen in huis, je kent het wel, er is altijd wel een reden te bedenken waarom het een dag niet lukt. Toch ben ik overtuigd van de voordelen van de groene smoothie en  ‘You have to practice what you preach’  dus dat werd meedoen natuurlijk!

Inspireren en motiveren

Daarbij vind ik het leuk mensen te inspireren en motiveren en zo kon ik Katinka een beetje ondersteunen in haar queeste maar ik moet zeggen er zat ook een stukje eigen belang bij:

Hoe meer mensen groene smoothies gaan drinken, hoe bekender het wordt en hoe minder vreemd men naar mij gaat kijken! 😉

Dus ik ben net als vele van jullie dapper elke dag aan de smoothie gegaan.

Mijn ervaring

Mijn ervaring was dat zo’n uitdaging toch wel een stimulerend effect heeft, mensen die ‘zogenaamd over je schouder meekijken’ zijn een goede ‘stok achter de deur’ en dus heb ik ook elke dag braaf 1 of zelfs 2 smoothies gedronken. Ik ben thuis begonnen en heb toen ik op vakantie ging mijn blendertje mee genomen en ben daar verder gegaan. (zie ook: Ik ga op vakantie en neem mee). Ik moet wel bekennen dat ik ook 2 dagen geen smoothie heb gehad maar dat kwam door overmacht: we moesten onze vakantie 2 dagen onderbreken omdat er ingebroken was in ons huis. Maar niet getreurd ook daar heb ik van geleerd: voorraden aanleggen. Ook heb ik niet exact de recepten gevolgd, ik ben een ‘smoothie improviseur’ en maak smoothies van wat ik in huis heb en waar ik op dat moment zin in heb.

Mijn voordelen

Toch heeft de uitdaging ook mij nog iets opgeleverd.

  • Ik heb nieuwe dingen uitgeprobeerd van de recepten die langskwamen, zoals vers kokoswater, gember of een blaadje munt aan je smoothie toevoegen, waren nieuwe sensaties. Voor het kokoswater werd mijn eerste jonge kokosnoot geslacht.
  • Er ontstonden spontaan nieuwe smoothie namen:
  • Omdat we op vakantie waren, heb ik mijn gezin eens mee kunnen laten doen. Dat werd de smoothie-4-4 :D. Gingen we op stap: geen probleem: ‘smoothie-on-the-go!

Spinazie cupcakes

Ik moest voorkomen dat ik mijn excuus van ‘geen bladgroen in huis’ kon gebruiken en bracht ten uitvoer wat ik al wist maar nooit deed: ‘spinaziecupcakes’ maken. Ik moet zeggen dat is een blijvertje geworden en ik ga hem deze herfst/winter ook proberen met boerenkool. Voor de selderie heb ik dezelfde truc: mijn blender is niet sterk genoeg om dit mee te blenden, dan krijg ik allemaal draadjes, dus sap ik de selderie en vries deze in. Ook heb ik nu altijd een banaantje ingevroren op voorraad zodat ik hier ook nooit zonder zit.

Waar ik ook blij mee ben is dat ik hiermee een ideale “recovery’ uit de nachtdienst heb ontdekt. Normaal heb ik als ik wakker word nergens zin in en voel ik me supermoe en heb vaak geen zin om het avond eten klaar te maken en dan wordt het al snel een afhaal menu. Wat ik nu doe is zodra ik wakker ben een groene smoothie drinken en dat zorgt voor de energie om in de avond een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zo simpel? ja zo simpel  The nightshiftpepper 😀

Een primeur

Dit jaar ontdekte ik dat ik vakantie kan ‘vieren’ zonder in gewicht aan te komen. Voor mij een primeur want dat is me nog nooit gelukt, sterker nog ik was zelfs een kilo lichter! Smoohtie-great!

Wat heeft de smoothie uitdaging jou opgeleverd?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

5 reacties op “Sonja's Groene Smoothie Uitdaging


Door Baukje op 17 september 2013

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw smoothie-recepten. Zo’n nightshiftsmoothie kan ik ook wel gebruiken nu mijn energiepeil gelijktijdig met de temperatuur daalt 🙂


Door Sonja op 17 september 2013

Oh Baukje, Mijn eigen temperatuur daalt ook zo rap met de buitentemperatuur, het energiepeil valt wel mee. Ik ben vandaag maar weer gember toe gaan voegen. Mijn de basis voor mijn recepten heb je vandaag cadeau gekregen omdat je mijn 25e like was voor craving4nutrients op facebook 😉 xxSDoor Sanna op 18 september 2013

Leuk stukje, dank je wel! En herkenbaar ook, die blender mee op vakantie! Ik neem hem zelfs mee op hotel, met allerlei ingredienten die ik dan in de minibar stop. Ik kijk dus wel altijd bij boeken of er wel een minibar is, hahaha.

De mensen achter de balie kijken wel altijd wat vreemd op als ik nog een keertje extra kom heen en weer gelopen: eerst mijn bagage, en dan nog een krat met blender en allerlei spulletjes. Je ziet ze denken! Maar tot nu toe ben ik er nog niet op aangesproken. 🙂

Groene groet,

Sanna


Door Sonja op 19 september 2013

Ha, ha Sanna, dat heb ik nog niet geprobeerd de blender mee op hotel, maar goede tip 😉 lfs Sonja

Plaats een reactie


*