Page content

Spinazie pompoen ovenschotel

spinazie-pompoen-schotelSpinazie pompoen ovenschotel met feta (optioneel), hazelnoten en pecannoten. Jullie zijn inmiddels al gewend aan mijn pompoenrecepten. Na een pompoen latte en een pompoentaart nu ook een hartig recept.
Ik ben op dit moment in ieder geval pompoenen aan het inslaan voor het moment dat ze niet meer te krijgen zijn. Je kunt ze nog weken bewaren op een koele plek in huis, kelder of garage (zo lang het er maar niet vriest). Maar je kunt er ook puree van maken en dat invriezen.
Met het onderstaande recept kun je natuurlijk ook eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens een keer cherry tomaatjes toe, leuk ook om de bovenkant mee te versieren. En als je de feta weglaat heb je ook nog eens een zuivelvrije maaltijd.

Ingrediënten voor de spinazie pompoen ovenschotel

  • 450 gram (bij voorkeur verse) spinazie
  • een halve middelgrote pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram feta
  • een handje hazelnoten/pecannoten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • peper/zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Bereiding:

  • Snij de helft van het stuk pompoen in stukjes en kook ze beetgaar. Pureer de andere helft.
  • Was de spinazie en bak die op met een teentje knoflook en de ui. Laat de spinazie goed uitlekken doe het daarna met de pompoen en tomatenpuree terug in de pan en voeg de kruiden toe.
  • Neem een ovenschaal en doe het spinazie/pompoenmengsel erin en bedek het met een laagje pompoenpuree. Hak de pecannoten en hazelnoten grof en strooi over de schotel en doe dat ook met de blokjes feta.
  • Schuif nog even onder de grill om de noten te laten kleuren.

Smakelijk!

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

7 reacties op “Spinazie pompoen ovenschotel


Door Ellen op 12 januari 2014

Hoi Laura,

Bedankt voor het recept, ziet er heerlijk uit, komt ook in mijn receptenbestand!

Nog wel even een vraagje, voor hoeveel personen is het gerecht?

Groetjes, Ellen


Door Laura op 12 januari 2014

Hoi Ellen,

Dit is voor twee personen.

Groetjes Laura


Door Ellen op 12 januari 2014

Hoi Laura,

Bedankt voor je reactie.

Groetjes, Ellen


Door Susan op 12 januari 2014

Kan ik pompoen ook vervangen door iets anders?


Door Katinka op 12 januari 2014

Je zou ook worteltjes of zoete aardappel kunnen gebruiken.


Door Laura op 12 januari 2014

Tuurlijk kan dat Susan, ik geef al aan dat je eindeloos kunt variëren. Maar dan is het geen pompoen spinazie schotel meer waarvoor dit het recept is 😉


Door ilsi op 13 januari 2014

ik begrijp niet hoe dit onder raw-food recepten kan vallen? de groenten worden toch gekookt en/of verhit…? alleszins kan een grill toch niet onder 40° grillen?

Plaats een reactie


*