/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Suikervrij

Toen ik tien/elf jaar was heb ik een korte periode al suikervrij geleefd. Ik had last van stemmingswisselingen en was vaak niet lekker.

Een suikervrij dieet

Mijn moeder heeft mij en mijn broertje toen meegenomen naar een alternatief therapeut. (de reguliere hulpverlening hadden we al doorlopen) Zij stelde vast dat mijn broertje en ik aan hypoglycemie en candida leden. Vervolgens moesten wij op een suikervrij dieet.Mochten we geen normaal brood meer, alleen water en thee drinken. Geen normale kaas, geen koekjes, geen snoepjes.Ook moest ik om de 1,5 uur iets eten.Ik haatte het. Ik was in die tijd al niet gelukkig en hierdoor voelde ik me helemaal anders dan andere kinderen. Ik vond het allemaal niet lekker en mistte mijn chocola heel erg. Ik hield me helemaal niet aan het dieet. Ik geloofde ook niet dat suiker slecht voor me was. Na ongeveer een half jaar gaf mijn moeder het op en liet ze het gaan.

Reeds een aantal jaar

Toch leef ik inmiddels al weer een aantal jaar helemaal suikervrij.

Na een moeilijke periode in mijn leven met veel stress (verslaving aan alcohol en drugs en het afkicken daarvan) zag mijn huid er niet goed. Ik had last van pukkeltjes in mijn gezicht en schaamde me hier heel erg voor, ik werd er erg onzeker van en vond mezelf niet mooi, ik kon niet meer naar mezelf kijken in de spiegel en het liefst verstopte ik mij. Van de huisarts kreeg ik allerlei middeltjes, maar het werd er niet beter van, eerder erger. In de bibliotheek ben ik boeken over acne gaan lezen. Eén boek sprak me heel erg aan; daar werd de relatie tussen voeding en een slechte huid beschreven. Zo stond erin dat suiker, zuivel (van de koe) en bewerkte voeding acne veroorzaken en verergeren.

Mijn ontdekkingstocht

Daar is bij mij het zaadje voor gezonde voeding geplant. Het werd een urenlange ontdekkingstocht door de supermarkt en daar kwam ik erachter dat zoveel producten suiker en e-nummers bevatten. Ik ben de proef op de som gaan nemen en ben gestopt met deze voedingsmiddelen. Ik begon ECHTE voeding tot me te nemen; veel verse groente en vers fruit, zuivel met mate en uitsluitend van de geit of schaap en snacks in de vorm van gedroogd fruit,noten en zaden. En het hielp! Mijn huid werd mooier, mijn humeur werd veel beter en ik kreeg meer energie. Ook werden de hevige migraine aanvallen waar ik al sinds ik twaalf jaar ben veel last van heb, stukken minder hevig en minder frequent. En zijn mijn chronische darmproblemen meer onder controle.

Had ik maar eerder naar mijn moeder geluisterd!

Inmiddels is het suikervrije leven geen straf meer maar een zege en is het een way of life geworden die ik iedereen kan aanraden! Ik heb ook niet het idee dat ik iets tekort kom, ik heb juist nog nooit zo lekker gegeten sinds ik zo bewust met voeding bezig ben. Kijk alleen al op deze site wat voor heerlijke en eerlijke recepten en e-books!

Leef jij suikervrij?

 

Comment Section

3 reacties op “Suikervrij


Door Sonja op 17 november 2013

Hallo Audrey, Ik probeer mijn kinderen ook “suikerbewust” op te voeden maar laat ze wel zelf de keus omdat ik weet dat het heel lastig is om dit toe te passen op een leeftijd dat je erg gevoelig bent voor wat andere kinderen van je vinden en denken. Ik hoop ooit dat ze van mij al geleerd hebben wat ze later kunnen gaan toepassen. Maar ik weet ook dat het moeilijk is om aan te nemen wat je moeder je verteld. Een collega vertelde laatst dat haar zoontje erg verkouden was, ik adviseerde haar dat ze dan een doorgesneden ui onder het bedje moest zetten zodat haar baby lekker door zou slapen. Het had inderdaad geholpen en ze vertelde dat ze dit advies ook al van haar moeder had gekregen maar dit niet had willen geloven totdat ik hetzelfde zei en toen pas uit ging proberen 😉 liefs Sonja


Door Audrey op 18 november 2013

Hey Sonja,

Dank voor je reactie!

Ik heb zelf nog geen kindjes, ik wil ze wel heel graag en denk er ook wel over na hoe ik dat later zal doen.
Ik ben echt heel erg anti suiker en wil het liefst dat ze natuurlijk helemaal geen suiker binnenkrijgen. Of dat ze later bij andere kinderen gaan spelen en daar dan bijv. van dat chemische snoepgoed krijgen. Maar ik denk dat ik dat helaas niet altijd kan voorkomen. Ik hoop dat ik een gezonde balans kan vinden en niet te “spastisch” zal zijn. Want ik weet uit ervaring dat kinderen niet anders willen zijn dan andere kinderen. Ik zal het in ieder geval zelf niet in huis hebben en regelmatig lekkere dingetjes aanbieden zoals hier op deze site veel te vinden is. Chocoballetjes etc.
Gelukkig zie ik om me heen dat steeds meer mensen bewust worden en anders over voeding gaan denken.

Liefs Audrey


Door Lien op 31 december 2013

super dat je suikervrij leeft en er de voordelen van inziet! Ik probeer ook geleidelijk aan meer en meer suikervrij te leven, het is een proces en zoektocht dat je doormaakt vooraleer je kan zeggen dat je volledig suikervrij bent. Ik probeer zoveel mogelijk bewerkte producten te mijden maar dat is moeilijk in een maatschappij die grotendeels uit bewerkte producten bestaat. Je moet veel ‘nee’ zeggen als mensen je iets aanbieden om te eten. Jammer dat niet meer mensen zich bewust zijn van alle ongezonde producten die op de markt zijn, of ze sluiten hun ogen ervoor…

Plaats een reactie


*