/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Uitdaging bewust eten – dag 7

Wennen, Gewenning, Gewoonte, gewoon!

Ik sta in de winkel voor het rek met biologische honing, mijn honing waarmee ik mijn gezicht was is op dus ik heb nieuwe nodig: Ik zoek en lekkere uit en begeef mij op weg naar de kassa. In de auto terug naar huis dwalen mijn gedachten terug naar de honinguitdaging van Katinka.

Niks voor mij

Als ik voor het eerst het blogje lees waarbij Katinka ons allemaal uitdaagt om ons te gaan wassen met honing is er eerst verbazing: hè je wassen met honing, kan dat? en vervolgens zijn mijn primaire reacties: spoort dat mens wel? nee, dat is toch zonde! die lekkere honing! Daarbij, wat zal dat een kliederboel zijn en plakkerig! Nee, dat is geloof ik niets voor mij!

Maar als ik het de kans geef om het even te laten bezinken: Honing is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en “anti-biotica”, dat zal ongetwijfeld goed zijn voor je huid, vooral als die nog steeds (zelfs na 45 jaar!) nog steeds denkt in de pubertijd te zijn en af en toe acne kuren heeft.

Ik geef het een kans

Dan denk ik: ja laten we eens gek doen en dit een kans geven! en meld mij aan om mee te doen!

Het eerste weekje start een beetje met horten en stoten. Je moet aan je gezin uitleg geven: Mama! je smeert die lekker honing toch niet op je gezicht!!!, Manlief wil quasi knuffelen met zijn tong uit zijn mond ahhhhh. Ik heb gelukkig gekozen voor een flesje honing met een doseer dopje, maar de eerste ervaring is toch zeer plakkerig!! en als ik later het blog nog eens lees snap ik waarom: ik vergat mijn handen even nattig te maken. Er volgen wat dagen waarbij je ineens denkt: hé waarom voelt het zo plakkerig onder mijn kin of bij mijn onderarm? Oh ja Honing!

Dan begint het te wennen!

De tweede week gaat al beter, ik weet de “naplak” te voorkomen, heb bedacht om de honing er met een heerlijk warme washand weer te verwijderen: het geeft me een “schoonheidsbehandeling” gevoel! Wat zei Katinka ook alweer? de uitdaging duurt 2 weken? maar ja, na die 2 weken is mijn honingflesje nog lang niet leeg dus ik ga dapper door. De effecten op mijn huid kan ik niet concretiseren maar het verwennen in de ochtend is alleszins de moeite waard!

Dus treedt er een gewenning op naar dat heerlijke frisse gevoel in de ochtend en avond!

Als ik naar huis rijdt met mijn nieuwe flesje honing besef ik wat er is gebeurd: heel langzaam maar zeker is er een nieuwe gewoonte in mijn leventje geslopen. Zo gewoon dat ik zelfs in de winkel me er van bewust ben dat ik hiervoor inkopen moet doen.

Mijn wens voor jou

En dit is wat ik ook hoop voor de uitdaging bewust eten! De eerste week is het vast met vallen en opstaan een beetje gaan wennen. Ik kan nog zeker niet zonder mijn geheugensteuntje 😉 maar het gaat steeds beter. Eens afwachten wat er gebeurt in de tweede week, doen jullie nog mee?!

Morgen volgt mijn laatste slot-blogje! Vertel je me hoe het jou is vergaan?

 

 

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

2 reacties op “Uitdaging bewust eten – dag 7


Door Marielle op 30 april 2013

Ik heb geprobeerd je uitdaging te volgen, al zit ik in een heel drukke periode (communie- en lentefeesten);
Ik denk dat ik meestal wel het geluk heb dat ik ’s middags, in men ééntje en voor ik ga werken, uitgebreid eet. Zo ben ik niet gestresst en hoef me niet dik te maken in de kids.
Het bewust ademhalen deed ik niet maar is een aangename aanwinst.
Verzadigd en relaxt start ik dus aan men werkdag.
😉


Door Sonja op 30 april 2013

Top Marielle, Ik vind het bewust ademen ook heerlijk, moet me er wel elke keer van bewust zijn maar het eten smaakt lekkerder en de verzadiging is groter! ga vooral door!

Plaats een reactie


*