Page content

Variatie op de chocoladeballetjes

Ik ben nog niet eerder aan het recept van de chocolade balletjes (zie gratis recepten e-book) begonnen omdat ik me niet goed voor kan stellen hoe je een balletje kunt kneden met hele dadels :-?. Maar in de vakantie, en omdat ik toch een grote pot met dadelpasta gemaakt had, toch besloten me er aan te wagen maar dan een kleine variatie erop. Dat is ook het leuke aan de rawfood recepten je kunt ze vaak aanpassen naar behoefte of naar gelang je ingrediënten in huis hebt. Een recept voor cake dat je gaat maken met andere ingrediënten is vaak gedoemd te mislukken 😉

Variatie chocolade balletjes

Mijn variatie dus heb ik gemaakt met 1,5 el dadelpasta, 1 el kokosmeel (is een goede vocht afvanger voor de dadelpasta) 1-2 el cacao poeder, 4 druppels vanille extract, 1 el amandelpasta, kokosrasp (Dit laatste heb ik in een kommetje met ronde bodem gedaan, je kunt deze dan schudden met balletje er in en zo krijgt hij z’n leuke kokosjasje)

Wat ook lekker is zijn rauwe cacao-nibs door je chocoballetjes, dit zijn rauwe cacaobonen die in stukjes gehakt zijn, ik heb ooit eens een zakje gekocht omdat me dat lekker leek, echter, zo rauwe cacao eten valt erg tegen 🙁 Toch zijn ze erg gezond en het summum van superfood als je David Wolfe mag geloven. Deze nibs door een reepje of iets dergelijks kan echter heel goed. Zo krijg je toch alle goede stoffen binnen en proef je de neutrale/bittere smaak niet zo.

Rauwe cacaobonen zitten in een bruinig “jasje” en je moet ze eerst pellen. Mijn zoon zag ooit eens een ongepelde boon liggen, stak het vliegensvlug in zijn mondje aleer ik hem kon waarschuwen. Enorm nieuwsgierig heb ik toen even zijn reactie afgewacht maar hij at dapper door. Toen ik hem vroeg wat hij dacht gegeten te hebben antwoordde hij: “een amandelnoot maar deze smaakt niet zo lekker!” Hij bekijkt nu argwanend elke amandel die hij ontdekt :D. Maar… daarbij tovert hij elke keer een glimlach op mijn gezicht.

Heb jij het gratis e-book al gedownload?

[optin]

Maakte jij de chocoladeballetjes al?

 

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

2 reacties op “Variatie op de chocoladeballetjes


Door Laura op 19 november 2012

Ik maak deze balletjes vaak als er bezoek komt, maar dan eigenlijk meestal zonder rauwe cacao, maar met chiazaad en met noten erbij. Maar ze verschillen altijd want ik gooi er altijd doorheen wat ik voor handen heb, maar ze vallen altijd erg in de smaak.


Door Sonja op 19 november 2012

Tof Laura, mijn kinderen vinden ze ook erg lekker en het is inderdaad een makkelijke en snelle traktatie voor (onverwacht) bezoek 😀

Plaats een reactie


*