Page content

Vegan eggnog

eggnogEggnog is een typisch recept voor tijdens de afgelopen feestdagen. Het is toen ook dat ik deze mix ontdekte en vanaf toen eet ik minstens 1 keer per week deze overheerlijke eggnog. Traditioneel wordt eggnog gemaakt van eieren, melk, suiker en room. Toch is het me gelukt om een waanzinnig lekker recept te maken met niks eieren, melk, suiker of room.

Dit heb je nodig voor een vegan eggnog

  • 1 kop pecannoten
  • 3 à 4 medjool dadels (van die grote sappige)
  • 3 kop amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl vanillepoeder

Zo maak je het :

Mix alle ingrediënten in een sterke blender

Superrrrrrrrrr lekker! Het lijkt wel een echt lobbige romige drank/pudding.

P1030233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1030234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voordelen van pecan noten

Pecan noten zijn mijn favoriete noten omdat ze een caramel smaakje hebben, maar bovenop de smaak zijn er nog heel wat extra voordelen aan pecan noten :

  • ze zouden de slechte cholesterol verminderen en de goede verbeteren
  • ze zijn een rijke bron van fyto-chemicaliën en werken anti-oxiderend via vooral vitamine E, beta carotene, luteïne en zea-xanthine. Studies tonen aan dat deze helpen in het elimineren van vrije radicalen en ons aldus beschermen tegen allerlei welvaartziekten
  • door het mooie gehalte aan vitamine E zijn ze erg goed voor onze huid
  • ze zijn een goede bron van verschillende belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, zink en selenium.

Bron : http://www.nutrition-and-you.com/pecans.html

Zo simpel, dat ga je toch ook wel eens maken, niet?

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

8 reacties op “Vegan eggnog


Door Petra op 9 februari 2014

Jaaaaa dat ga ik maken. Al die eggnogs, lijken wel heel lekker, maar die eieren he. Dit is volgens mij veel lekkerder!!! Dankjewel ook voor de pecan-info!


Door Petra op 9 februari 2014

O ja, hoe lang zou je dit in de koelkast kunnen bewaren? Paar dagen???


Door Katinka op 9 februari 2014

Haha, ik heb het nog nooit bewaard. Ik vind het zoooooo heerlijk, het krijgt echt geen kans om bewaard te worden. Maar als ik moest gokken zou ik toch denken dat het ’s anderendaags net zo goed smaakt. Het enige is dat het vet van de amandelnoten boven komt drijven en je dus wel moet schudden of roeren opnieuw. xx


Door Petra op 10 februari 2014

Dankjewel Katinka, ik vroeg het omdat ik niemand in m’n omgeving heb die ervoor te porren zou zijn. Vinden zulke dingen allemaal een beetje te gek. Mss moet ik gewoon minder maken..


Door Katinka op 10 februari 2014

Ik maak ook makkelijk een glaasje enkel voor mezelf. xx


Door sonja op 10 februari 2014

Dat ziet me er heel lekker uit…vlug mijn nootjes in water zetten dat ik dit morgen kan maken


Door Gerry op 11 februari 2014

Hallo,
Hier een vraagje moeten de nootjes eerst in water geweekt?
B.v.d. Gerry


Door Katinka op 11 februari 2014

Eigenlijk is dat altijd beter om ze verteerbaarder te maken. Maar eerlijksheidshalve moet ik bekennen dat ik het ook niet altijd doe.

Plaats een reactie


*