/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Veganistisch eten

Bij mij ging het als volgt.

Behandeling bij de dokter voor huidprobleem

Op mijn negentiende kreeg ik enorm veel last van mijn huid, eczeem. Waar ik als baby ook al veel last van had. Op mijn negentiende kwam dit huidprobleem dus weer terug. En ook heel erg extreem.
Ik ging eerst naar de dokter, waar ik trouwens nog nooit was geweest. Die gaf mij alleen hormoonzalf. Over ging het natuurlijk niet. Ondertussen werd de eczeem alleen maar erger, dus ik moest verder zoeken dan de huisarts. Zo kwam ik bij allemaal therapeuten terecht. Ik kwam steeds een beetje verder, maar mijn huid bleef slecht. Maar ik ging wel steeds meer leren over mijn lichaam en de voeding die je erin stopt. Op dat moment at ik meer vulling dan voeding, maar ja..wist ik veel. De slogan ‘je bent wat je eet’ was mij totaal onbekend.

Allergie en resetten

Ik weet nog dat ik bij een therapeut kwam die mij vertelde dat ze eerst ging kijken waar ik allergisch voor was. Ik was voor bijna alles allergisch dus dat ging lekker. Vervolgens ging ze mijn lichaam resetten. Ik mocht dan na de behandeling een bepaalde tijd niet met het voedingsmiddel in aanraking komen. Op de dag dat ze erachter kwam dat ik allergisch was voor vlees gingen we barbecueën. Maar ik mocht ongeveer 24uur niet in aanraking komen met vlees. Niet eten, niet aanraken, liever ook niet naar kijken 😉
Dus ik die dag naar de supermarkt, ik kwam eruit met een zak wortels. Wat voelde ik me zielig zeg. Op dat moment dacht ik echt dat alleen nog maar wortels mocht eten, echt hilarisch als ik er nu over nadenk.

Zoektocht naar wat wel kunnen eten – veganistisch eten

Na veel therapeuten bezocht te hebben en vele euro’s lichter kwam ik er beetje bij beetje achter dat hetgeen wat je in je mond stopt zoveel invloed heeft op je hele lichaam. Moe worden nadat je suiker hebt gegeten, last van mijn buik nadat ik tarwe producten had gegeten. Ik ging het steeds meer zien.
Ik was nog nooit in de natuurwinkel geweest en kon het ook allemaal niet vinden in de supermarkt. Ik dacht echt dat ik nooit meer iets kon eten. De natuurwinkel werd mijn nieuwe thuis en er ging een nieuwe wereld voor me open. Maar het was wel een behoorlijke zoektocht die jaren heeft geduurd.

Grotendeels veganistisch eten

Ondertussen weet ik wel beter. Ik kan nog van alles eten, en de meest lekkere dingen. Ik eet tegenwoordig, zoals de meeste van jullie wel weten, grotendeels veganistisch. En dat bevalt me prima. Ik voel me fit, mijn huid is echt prachtig en nooit meer last van mijn darmen.

Je bent wat je eet

Je bent inderdaad wat je eet. Ik wou dat ik Katinka veel eerder had ontmoet. Zij heeft de meest fantastische boeken waarmee je de meest geweldige creaties op tafel kunt zetten. Van ontbijt tot avondeten.

Dat ik hier tien jaar terug mee aan de slag moest (het voelde voor mij toen echt als moeten) had ik echt het gevoel dat ik er alleen voor stond, alles zelf moest ontdekken en dan voelde ik mij ook nog eens de enige die zo at. Tegenwoordig hoeft dat niet meer.

Boek met heerlijke veganistische recepten

Ben je ook een beetje de weg kwijt of kan je wel wat inspiratie gebruiken, ben je nog maar kort begonnen met een ander voedingspatroon….schaf een van katinka haar boeken aan en ontdek dat je nog zoveel lekkere dingen kunt eten. Moeilijk? Helemaal niet! Iedereen kan dit J

Ben je benieuwd welk boek je zou kunnen aanschaffen klik dan op deze link
Naast 12 e-books oa ook receptengids, succesgids, video’s, emailcoaching en nog meer.

Jouw beurt

Haal jij die inspiratie ook uit één van Katinka haar boeken? Zeker doen! Of heb je een andere manier gevonden om je voedingspatroon aan te passen?

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

0 reacties op “Veganistisch eten

Plaats een reactie


*