/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Waarom diëten niet helpt

Om mij heen spreek ik vaak vrouwen die op dieet zijn. Als ze mij dan vragen hoe het mij lukt om op gewicht te blijven vertel ik ze dat er bij ons vaak vette vis, kaas, gebak en pannenkoeken op het menu staan. Vol ongeloof kijken ze me altijd aan.

Geen enkel dieet hielp

Ja, het klopt, dat zou ik ook doen als ik niet beter zou weten. Ik was in mijn jeugd altijd op dieet. Ik wilde absoluut niet aankomen en heb zo’n beetje ieder dieet geprobeerd die er bestond. Ze hielpen niet. Ja, wel in de eerste weken, maar ik hield het niet vol. En ik werd uiteindelijk alleen maar chagrijniger en zwaarder.

Onverklaarbare klachten

Ook kreeg ik op den duur onverklaarbare klachten. Eerst leken ze op zichzelf te staan. Maar nu weet ik dat ze allemaal met elkaar te maken hadden. Hoe het lichaam werkt is wonderlijk. Het is altijd opzoek naar balans en zal dus altijd het belangrijkste werkende orgaan voor laten gaan. Als je niet de juiste voedingsstoffen eet dan kunnen er hierdoor tekorten ontstaan. Maar wat nog veel belangrijker is: “worden deze stoffen wel door je lichaam opgenomen?”

Kan jij je voorstellen dat je de rest van je leven zonder gebak, kaas, patat, pizza, ijs, chips en chocolade zou moeten leven. Nou, ik niet!

Verdiepen in voeding

Ik ging me verdiepen in voeding. Wat het met je kan doen, hoe het je lichaam kan schaden maar ook gezonder kan maken. En ging in de keuken mijn dagelijkse maaltijden aanpassen. Ook gaf ik mijn lichaam meer rust en ging ik mijn gedachten ordenen door middel van meditatie. En…zonder dat ik op mijn lijn lette verloor ik kilo’s. En nog leuker, het was zonder moeite. De keren dat ik op dieet was, kon ik aan niets anders denken dan aan eten. Aan wat ik niet mocht…

Meer of minder bewegen naast gezonde voeding?

Het eerste dat je misschien denkt als je gezonder wilt worden is naast gezonde voeding, meer bewegen. Maar in mijn geval was rust en minder bewegen juist nodig voor mijn herstel. Ik sportte in de tijd dat ik op dieet was, extreem. En hoewel sporten gezond is, is het ook in de mate waarin je dit beoefent een belasting voor je lichaam. Zeker als je daarbij dieet en je niet de juiste voeding binnenkrijgt. Lees hier welke gezonde alternatieven je het beste kan gebruiken http://legallyraw.be/gezonde-alternatieven-2/ .

Niet diëten maar aanpassen voedingspatroon

Nu zag ik laatst dit bericht op Facebook voorbij komen en herkende ik mezelf hier volkomen in.

De vraag was:

“Ik ben bezig met een sport en voedingsprogramma. Nu wil ik dit echt graag volhouden. En ik merk dat mijn onderbewuste nog in de weerstand zit. Zoals elke keer. En dat wil ik heel graag transformeren zodat ik niet elke keer weer in de valkuil stap van stoppen. Welk mindset programma of hypnose of wat dan ook is hier goed voor? Want iets in mij saboteert dit en daar ben ik klaar mee!”

Mijn antwoord was:

“Wat mij zelf heel erg heeft geholpen is mezelf te vragen hoe graag ik het echt wil en binnen welke tijd ik het gerealiseerd wil hebben. Bijvoorbeeld door het prikken van een datum. Ook moet het realistisch zijn om het sport en voedingsprogramma toe te passen op jouw manier van leven. Ik geloof namelijk niet in diëten maar wel in het aanpassen van een voedingspatroon dat je de rest van je leven vol kan houden. Plan je einddatum ook niet te snel. Neem je tijd zodat je het je eigen kan maken en als je een keertje zondigt voel je dan niet schuldig. Er zullen nog veel meer momenten in je leven komen dat je een keertje afwijkt van het programma maar probeer je einddoel voor ogen te houden. Je hebt het programma aangeschaft met een reden. Schrijf de reden voor jezelf of en stel jezelf voor hoe jij je voelt als je dit programma afgerond hebt. Op die manier kan je het vol blijven houden. Succes!”

Jouw beurt

En nu jij? Welk doel had jij jezelf afgelopen januari voorgenomen? Heb je het volgehouden? Laat het me hieronder in een reactie weten.

Ben jij benieuwd hoe ik mijn gebak, kaas, patat, pizza, ijs, chips en chocolade verantwoord maak. Ontvang dan GRATIS gezonde recepten >>> https://www.lebonbonfranc.com/gezonde-recepten/

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Waarom diëten niet helpt

Plaats een reactie


*