/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Wasmiddel en zeepvlokken

Zeepvlokken. Ik heb weer wat nieuws ontdekt. Eigenlijk is het niet zo nieuw, maar wel voor mij. Ik heb een nieuw wasmiddel. Niet echt heel spectaculair, maar ik ben er heel blij mee. Niet dat wassen nou mijn hobby is. Maar ik word altijd blij van nieuwe dingen, en zeker als ze goed zijn voor jezelf en je omgeving. Dus word ik ook blij van nieuw wasmiddel.

Zeepvlokken als wasmiddel

Het zijn zeepvlokken. En misschien zijn ze voor jou helemaal niet nieuw, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ik kreeg ze laatst in een winkel om uit te proberen. Een proefzakje. Het duurde wel even voordat ik het ging gebruiken, maar toen mijn toenmalige wasmiddel op was besloot ik over te gaan op de zeepvlokken.

Zeepvlokken 100% plantaardige oliën

Zoals ik al zei word ik blij van goede spullen. De zeepvlokken bevatten geen fosfaten, geen parfum, geen conserveringsmiddelen, geen kleurstoffen, totaal geen chemische toevoegingen. De zeepvlokken zijn gemaakt op basis van 100% plantaardige oliën. Dus helemaal biologisch afbreekbaar. Niet schadelijk voor het milieu. Wauw! Hoe goed wil je het hebben.

Recept voor nieuw wasmiddel

Het recept dat ik vanuit de winkel mee kreeg was; neem een grote pot (ongeveer een liter), doe hier de zeepvlokken in en voeg er kokend water aan toe. Laten staan en wassen maar. Dus dat doe ik. En het werkt prima. Maar ondertussen was ik natuurlijk wat research aan het doen op internet.

Nog een recept voor wasmiddel

En zo kwam ik een ander recept tegen; 60 gram zeepvlokken, 1,5 liter kokend water, 1 soeplepel witte azijn en eventueel 1 soeplepel bicarbonaat. Mijn pot met wasmiddel is nog niet leeg, maar dit word natuurlijk het volgende recept wat ik ga maken.

De kleuren van je kleding schijnen beter te blijven door de bicarbonaat en de wasmachine word ontkalkt door de witte azijn (heb ik ook weer wat geleerd 😉

Zeepvlokken en vloeren schoonmaken

In de winkel werd mij ook verteld dat de vlokken niet alleen gebruikt worden voor in de wasmachine maar ook om vloeren schoon te maken. Zeker een aanrader bij tegels en natuurstenen vloeren. Ik las inderdaad op het internet dat het traditioneel gebruikt word voor het onderhoud van Belgisch hardsteen en andere natuurstenen vloeren. Wij hebben in onze tuin natuursteen liggen dus daar ga ik me komende zomer dan maar eens flink op uit leven.

Zeepvlokken om jezelf te scheren

En zo kwam ik ook nog een recept tegen met de zeepvlokken om jezelf te scheren. En je kunt natuurlijk ook een bakje op je aanrecht zetten als handzeep. Die zeepvlokken toch, je kunt er alle kanten mee op!

Zeepvlokken zijn lekker goedkoop

Ik zou zeggen, ga het eens uit proberen, mij bevalt het prima. En het is ook nog eens lekker goedkoop. Dat is mooi meegenomen. Je gebruikt heel weinig zeepvlokken per keer. Een klein handje op een liter. Daar kun je heel wat wasjes mee draaien.

Succes!

Jouw beurt

Welk recept met zeepvlokken vind jij het beste werken? Ik hoor graag hoe jij jouw was weer fris krijgt!

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

8 reacties op “Wasmiddel en zeepvlokken


Door Ellen op 16 november 2016

Hoi Nikki,
Leuk artikel, fijn dat je het allemaal hebt uitgezocht voor ons, dank je wel! Je stimuleert mij om het ook te gaan proberen.
Hoeveel ml gebruik je in de wasmachine? En zet je gewoon een bakje met het middel om je handen te wassen op het aanrecht met inhoud voor een paar dagen?

Groetjes, Ellen


Door Ellen op 18 november 2016

Ik bedenk mij dat je het middel om je handen te wassen misschien ook in een zeeppompje kan doen en haal je zeepvlokken bij een gezondheidswinkel?


Door Nikki op 18 november 2016

Je moet er echt even mee spelen, hoeveel water je op hoeveel zeepvlokken kunt mengen voor het zeeppompje. Ik durf niet te zeggen of je het bij een gezondheidswinkel kunt kopen maar ik denkt het wel. En anders online 🙂


Door Nikki op 18 november 2016

De vlokken worden dus vloeibaar zoals je ziet in het blauwe bakje op de foto. Hoe meer water je toevoegt hoe vloeibaarder het word. Een zeeppompje werkt dus ook prima. Ik heb een glazen potje op het aanrecht staat met een deksel erop. Werkt prima. Succes 🙂


Door Ellen op 19 november 2016

Bedankt voor je reactie.
Jij koopt de zeepvlokken dus online? En hoeveel ml gebruik je voor de wasmachine?


Door Nikki op 21 november 2016

Ik doe een grote eetlepel in de wasmachine.
Ik heb ze gekocht bij een woonwinkel in Egmond aan zee. Maar niet alle woonwinkel hebben natuurlijk zeep in hun assortiment.
Online is dus makkelijker. Of een weekendje naar Egmond aan zee 😉


Door Ellen op 22 november 2016

Wat gaat er dan weinig in de wasmachine, ook uitproberen natuurlijk. Bedankt voor je info!


Door Reina op 2 mei 2017

Oud grootmoeders tijd . Maar heel goed

Plaats een reactie


*