Page content

Wat heeft een koe met diarree te maken?

Lekker praatje denk je vast. Maar tot voor kort dacht ik werkelijk dat het normaal was dat een koe op stal altijd diarree heeft. Nu blijkt dat koeien die dagelijks gevoerd worden met maïs en granen een afwijkende darmflora ontwikkelen waardoor ze dus diarree krijgen.

Overconsumptie granen

Als deze koeien in de wei zouden lopen en alleen maar grassen zouden eten dan hersteld de darmflora in een week. Zij zijn echter niet de enige die ziek worden door overconsumptie van granen.

400 miljoen mensen diabetes type 2

Op dit moment hebben 400 miljoen mensen diabetes type 2. Je herkent het vast wel. We zijn opgevoed met een broodontbijt of cornflakes, een sandwich als lunch en in de avond vaak een pasta. Misschien at jij niet zo, maar ik wel. En ook toen ik besloot om minder brood te eten, at ik vaak havermout en rijstewafels, spelt of zuurdesembrood. Het zijn allemaal granen.

Zetmeelgehalte en lichaam van slag

Ze bestaan uit een hoog zetmeelgehalte en zorgen ervoor dat onze bloedsuikerspiegel stijgt waardoor de alvleesklier onnodig het hormoon insuline moet aanmaken om de bloedsuikerspiegel weer omlaag te brengen. De suiker (het zetmeel) die wij niet gebruiken wordt door de lever omgezet in vetten (cholesterol) en opgenomen in onze vetcellen. Als je de hele dag door zetmeel eet dan kan je lichaam van slag raken en blijft je lichaam de hele dag onnodig insuline aanmaken. Daarom merk je direct gewichtsverlies als je besluit om minder granen te gaan eten.

Groenten

Het zorgt er ook voor dat je geen lekkere trek meer krijgt in zoete dingen. Door meer groenten in je maaltijden te verwerken zal je merken dat je trek in zoetigheid verminderd en je zelfs je boterhammen en havermout niet mist.

Gratis e-book

Wil je geïnspireerd worden hoe het mij is gelukt om van mijn brood verslaving af te komen. Download dan mijn GRATIS e-book via https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrij-bakebook-snoepen-zonder-schuldgevoel/.

Jouw beurt

Ik ben benieuwd wat jij uit mijn ebook gaat maken?

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Wat heeft een koe met diarree te maken?

Plaats een reactie


*