Page content

Wortelsapje maken

Een wortelsapje maken om je dag mee te beginnen of in de loop van de dag op te drinken. Een sapje kan wonderen doen voor je lichaam, zeker bij warmere dagen.

Leuke wortelweetjes

wortelsapje

Wortelen zijn populair over heel de wereld. Wist je dat er ook paarse, rode, gele en witte wortelen bestaan? De oranje wortelen zijn gekweekt uit een gele en een rode wortel. Dat werd gedaan als eerbetoon aan het Huis van Oranje.

Paarse wortelen zijn het gezondst, heb ik onlangs gelezen. Ze bevatten veel anthocyaninen, wat een gunstige uitwerking heeft op je gezondheid. Vergeleken met oranje examplaren bevatten ze ook meer bètacaroteen. Nog meer: Paarse wortelen zijn zoeter! Als je paarse te pakken kan krijgen, zijn deze dus te verkiezen.   Heb je er geen kunnen vinden, geen nood, de oranje geven je sowieso ook heel wat gezondheidsvoordelen.

Wortelen stimuleren je eetlust, bevorderen je spijsvertering en vitaliteit, je immuniteit, verbeteren je huid, je tanden, je tandvlees enz.. . Er zijn heel wat mensen die wortelsap een wondermiddel voor hun gezondheid vinden. En dat het bovendien ook gewoon lekker is, dat is dan helemaal geweldig. Met de andere ingrediënten speel je er maar op los, waar je ook maar zin in hebt.

Een wortelsapje maken

Dit heb je nodig: (voor 2 porties)

  • 4 grote wortelen
  • 2 selderijstengels
  • een handvol vers tarwegras (of 1 lepel tarwegraspoeder) of wild groen zoals zevenblad, hondsdraf, brandnetel

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge (of handmatige perser zoals wij hier hebben).

Het tarwegras erbij geeft je nog extra voedingsstoffen die uitstekend zijn voor je bloed en –cellen. Selder geeft je dat extra levend zout dat uitdroging helpt te voorkomen. Een groente bij uitstek bij warmere dagen. Om die reden gebruiken atleten gebruiken selderijsap als rehydratatiedrank.

Had je nu nog steeds een oranje sapje verwacht?

Santé! Geniet van het sapje en de zonnige dagen. Ga je ervoor? Laat het weten!

Valerie Nuytten
Valerie schrijft over haar familieavonturen met betrekking tot voeding, natuur en het leven. Valerie Nuytten heeft sinds jarenlang een grote passie voor gezonde voeding. Gaandeweg heeft ze ondervonden dat goede voeding zoveel teweeg kan brengen.

Comment Section

0 reacties op “Wortelsapje maken

Plaats een reactie


*