/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Zelfgemaakte bonbons

Zodra je het besluit neemt om gezonder te gaan eten kom je als eerste uit bij al het lekkers dat je beter kan laten staan. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven zoals bijvoorbeeld chocolade.

Chocolade blijkt een gunstige werking te hebben op onze bloeddruk maar dan bedoel ik wel de chocolade variant waar meer dan 70% cacao in verwerkt zit. Niet de witte chocolade of melkvariant. Deze bevat hoofdzakelijk cacaoboter (vet) en suiker.

Recept voor zelfgemaakte bonbons

Dit heb je nodig voor 16 stuks:

  • 100 gr chocolade 74% cacaogehalte
  • 2 tl kokosvet
  • 1 el kokosroom
  • 2 el koffie
  • 1/3 gekookte biet
  • 25 gr cranberry’s, fijn gehakt
  • rasp van 1/3 BIO sinaasappel
  • pistachenootjes, fijn gehakt

Zo maak je het?

Ik heb hiervoor een silicone vorm gebruikt met maantjes maar je kan elke andere vorm hiervoor gebruiken. Je kan bijvoorbeeld ook een ijsblokjes vorm invetten en deze vullen.

1. Smelt in een kleine steelpan de chocolade samen met het kokosvet. Roer de kokosroom er doorheen samen met de koffie.

2. Snijd de gekookte biet in kleine plakjes. Giet een klein beetje van de gesmolten chocolade op de bodem van de vorm en leg hierop een plakje biet. Giet er chocolade over zodat het plakje geheel bedekt is.

3. Strooi de gehakte cranberry’s, sinaasappelrasp en pistachenootjes over de bovenkant en zet de vorm in de koeling. Laat minstens 30 minuten opstijven.

Note: Wist je dat bietjes je helpen om te ontgiften en dat ze een hoog gehalte aan de vitaminen A, B1, B2, B3 en C bevatten. Ze ondersteunen ook de spijsvertering.

Genoeg reden dus om deze heerlijke chocolaatjes te eten!

Jouw beurt

Ik ben benieuwd welke variant jij gaat maken? Wil je nog meer chocolade inspiratie download het GRATIS ebook Snoepen zonder schuldgevoel >>> https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrij-bakebook-snoepen-zonder-schuldgevoel/.

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Zelfgemaakte bonbons

Plaats een reactie


*