Page content

Zelfgemaakte kokosmelk

kokos-195Dit recept is er weer eentje dat helemaal mijn ding is : supermakkelijk, weinig ingrediënten, in een wip gemaakt en dan nog lekker ook. Het gaat zelfs nog sneller en gemakkelijker dan amandelmelk, waarvan je het recept HIER vindt.

Snelle zelfgemaakte kokosmelk

Ingrediënten

  • 1 kop kokosschilfers
  • 3 kop water
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 4 ontpitte medjool dadels

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten en mix ze in een stevige blender. Zorg er voor dat de melk mooi glad gemixt wordt.
  • Zeef deze net zoals de amandelmelk doorheen een zeefdoek
  • Bewaar in de koelkast – dit recept bewaart zeker 3 dagen

kokos-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat doe je met de pulp?

Ik maak er morgen hondenkoekjes mee! Maar eigenlijk zijn die koekjes net zo lekker voor ons hoor. Bezoek je morgen het blog weer?

Waar gebruik je de kokosmelk in?

Absoluut in je smoothie natuurlijk!

Be Fit smoothie

  • 1 banaan
  • 1 kop spinazie
  • 1/2 kop ananas
  • 2 koppen kokosmelk

Mixen en smullen.

Be Sweet smoothie

  • 1 kop kersen (diepvries)
  • 1.5 kop kokosmelk
  • 2 dadels

Mixen en overheerlijk smullen.

Be Bright smoothie

  • 1 banaan
  • 1/2 kop blauwe bessen
  • 1.5 kop kokosmelk

Mixen en smullen.

Be Sunny Smoothie

  • 1 kop ananas
  • 1.5 kop kokosmelk

Mixen en njammieeeee!! Bring it on baby

Be Delicious Sla Dressing

Ik maak graag een grote bokaal waar ik een ganse week mee toekom:

  • 1/2 kop amandelpasta
  • 1/2 cup kokosmelk
  • 2 el citroensap
  • 2 el tamari
  • 1 cm gember geraspt
  • 2 tsp fresh ginger minced

Mix in je hakkertje of keukenrobot.

De vele voordelen van kokosmelk

  • Kokosmelk is rijk aan goede voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium en zink.
  • Kokosmelk is lactosevrij
  • Hoewel kokosmelk veel verzadigde vetten bevat, zijn het vooral kort en medium vetzuurketens en deze worden gebruikelijk niet als vet opgeslagen, maar meestal net zoals koolhydraten als onmiddellijke energie gebruikt.
  • Kokosmelk zou ook goed zijn voor mensen die last hebben van maagzuur en reflux omdat het de vertering zou verbeteren.
  • Kokosmelk is goed voor het zenuwstelsels, het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel en zou ook ontstekingen tegen gaan.
  • Kokosmelk is ook goed voor je huid en haar en mijn favoriete shampoo uit het BeYOUtiful e-book heeft deze melk als basis!

Reden genoeg om in deze lekkere smoothies of sladressing te vliegen, niet?

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

11 reacties op “Zelfgemaakte kokosmelk


Door Ellen op 28 maart 2014

Hoi Katinka,

Wat een lekkere recepten weer, dank je wel!

Maak je de hondenkoekjes alleen van die pulp en hoelang moet het in de oven?
In de winkels vind je geen biologische of hele gezonde hondensnacks, dus met deze tip ben ik superblij. Als je nog meer suggesties hebt wat dit betreft……

Groetjes, Ellen


Door Esther op 30 maart 2014

Net kokosmelk gemaakt, oooooooh, wat lekker. Zou je die pulp wat je over houd kunnen gebruiken voor bv. muffins??


Door Katinka op 3 april 2014

Dat zou ik zeker eens proberen. Ben benieuwd!


Door Ina op 29 mei 2014

Hallo Katinka, kun je mij uitleggen wat fresh ginger minced is en in wat voor soort winkel je dit kunt kopen? Kun je me ook uitleggen hoe een zeefdoek eruit ziet en van wat voor stof het is gemaakt?
Groetjes Ina.


Door Katinka op 29 mei 2014

verse gember, fijngesneden of door de sapmachine gehaald


Door Irina van der klooster op 22 februari 2015

Hoi katinka,
Ik heb net de melk gemaakt….heerlijk! Kun je de pulp ook in de vriezer bewaren? Voor paar dagen?


Door Katinka op 22 februari 2015

Inderdaad Irina, elke pulp (van amandel, kokos, groentensappen) verzamel ik in aparte zakjes in de vriezer tot ik er mee aan de slag ga. xo


Door Irina van der klooster op 22 februari 2015

Nog een vraagje…..kun je deze melk ook gebruiken in warme gerechten? Bijv als basis voor een curry?



Door Irina van der klooster op 23 februari 2015

Bedankt weer voor je reacties!


Door nellij op 2 maart 2016

Wat is dit een leuke en interessante site.
Ga hier mee door, Hartelijk dank, Nellij

Plaats een reactie Annuleren


*