Page content

Zelfgemaakte pralines

First things first : de winnaar van de november YOGI thee kado = Mariëlle. Mariëlle, je mag je adres naar me toe mailen en je krijgt een doos met 100 zakjes Yogi thee toegestuurd.

(random org trekking : klik hier)

Voor alle NIET-WINNAARS : hier is een heerlijk troostend recept :

ZELF CHOCOLADE PRALINES MAKEN 

Zelf chocolade maken is super gemakkelijk. Het is ook veel goedkoper dan dure chocoladebars kopen. Je kan chocoladepralines op 2 manieren maken : met kokosolie of met cacaoboter.

Wanneer je deze met kokosolie maakt, moet je er wel aan denken dat kokosolie vloeibaar wordt op kamertemperatuur. Daarom kan je de pralines niet bewaren zonder koeling. Ze liggen dus bij mij altijd in de vriezer. Een 5-tal minuutjes uit de vriezer en ze zijn beet-klaar.

Zo maak je ze :

Ingrediënten

Je hebt maar 3 dingen nodig

  • 125 g agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze – momenteel gebruik ik weer vaker kokosbloemsuiker)
  • 125g cacaoboter
  • 110g cacaopoeder

Bereiding

  • Zorg dat de cacaobrokken vloeibaar worden. Dit kan je doen door de cacao au bain marie in een kom met heet water te zetten.
  • Meng dan alles door mekaar en giet over in pralinevormpjes of gewoon in een ijsblokjesvorm.
  • Laat in de vriezer of ijskast koelen.

 Smullen !!!!!

Dit en andere recepten vind je in het gratis e-book : Durf Genieten van Slanke Desserten

[optin]

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

21 reacties op “Zelfgemaakte pralines


Door Isabelle op 1 december 2012

Wow, super met al die foto’s erbij 🙂

ziet er goed uit en lijkt o zo gemakkelijk!

merci!!!


Door Marije op 1 december 2012

Als je kokosolie gebruikt, gebruik je dan ook 125ml?
of andere hoeveelheid?
Ziet er lekker uit! x


Door Katinka op 1 december 2012

Ja, ik zou dezelfde hoeveelheid proberen.


Door Marije op 3 december 2012

Ik laat je weten of ze gelukt zijn!
Ik ben vrijdag jarig en wil deze gaan trakteren 😉
Maar eerst even voorproeven !!
Ik laat je weten! x


Door Katinka op 4 december 2012

Veel succes! Ik ben erg benieuwd. xx


Door Marije op 1 december 2012

Oeee ziet er lekker uit!!
Vraag,
Als ik kokosolie wil gebruiken, hoeveel moet ik dan gebruiken? 125 ml?


Door Martine op 1 december 2012

bereiding klinkt inderdaad poepsimpel. misschien eens uittesten met de feestdagen.


Door Sara op 2 december 2012

Super lekker!!! Heb dit al verschillende keren gemaakt met kokosolie, je kan er nog meer aan toevoegen zoals gojibessen, zaden, rozijnen, … variaties genoeg 🙂


Door Marielle op 3 december 2012

Heb getwijfeld of ik het echt was, denk dat dit de eerste keer is in men leven dat ik iets win.
Ben er superblij mee.
Dank je wel.
X


Door dorine op 3 december 2012

ik maak ze zo ook al een lange tijd, maar voeg er nog wat spullen aan toe, bv wat rozijnen, gojibessen, kaneel, wat kokos en zo is er misschien nog wel wat te verzinnen. Ook heb ik er weleens een klein gemaakte rijstwafel doorgedaan Gewoon uitproberen,
succes allemaal


Door Laura op 3 december 2012

Gefeliciteerd Marielle, jij komt de winter wel door!

De pralinekes zien er heerlijk uit, ik maak ze ook inderdaad wel eens, met kokosolie en vanalles erbij, vooral kokos blijf ik lekker vinden, maar ook vullen met notenpasta is heerlijk, een soort van reeses peanutbutter cups.


Door Katinka op 4 december 2012

Oh Laura, super idee om de pralines te vullen met notenpasta. Mmmm..


Door Marije op 8 december 2012

Haai allemaal,Heb ze zelf gemaakt!
Wow wat een chocolade, het is echt puur puur! EN nog gezond ook (ikke blij i love choco)
Ik ben benieuwd wat mijn gasten er morgen van vinden..
Thnx voor je recept! x


Door Katinka op 11 december 2012

Hallo Marije,
Hoe vonden de gasten het? Ben benieuwd! xxK


Door Li op 9 december 2012

Ik heb ze gemaakt met kokosolie,honing en de cacaopoeder.
Moet zeggen dat de smaak van kokosolie wel erg aanwezig was en hier thuis vind niet iedereen dat lekker.
Ook bleven ze erg plakken in de ijsblokbakjes, waarsch de honing, en ik moest ze met een beetje geweld er uit halen.
Maar goed kheb er zelf van gesmult hoor, was lekker!


Door Vera op 7 september 2013

Ik heb de pralines vandaag gemaakt. Ze zijn verrukkelijk!


Door marlaine op 23 november 2013

Ik heb ze gemaakt met kokosolie en precies de hoeveelheden gebruikt, maar na dagen in de diepvries werden ze nog niet hard ????? Waar gaat het fout?


Door Katinka op 23 november 2013

Het recept dat ik zelf gebruik is met cacaoboter dat nog net iets harder is dan kokosolie. Je ziet het ook op de foto’s voor ik start dat dit echte vaste brokken zijn.
Met kokosolie kan zeker ook omdat dit ook hard wordt onder de 20° en dus zeker in de diepvries. Maar dan moet je ze wel snel opeten als ze uit de vriezer komen.


Door marlaine op 23 november 2013

Dan ga ik het nog eens met cacaoboter proberen, want met kokosolie kreeg ik ze echt niet uit de vormpjes zo zacht waren ze!


Door Veronica Van Gerven op 23 november 2014

Ik heb gisteren die recept gemaakt. Ze waren er allemaal van genoten. De smaak is zo intens dat je er met eentje al genoeg hebt. Een van mijn medezusters zei: het is alsof een engeltje ze tong streelt.
Een heerlijk recept. Bedankt Katinka.


Door Truus op 18 april 2016

Je kunt ze ook maken met fijngehakte dadels in plaats van agave of honing. Ze kunnen ook in de kelder opstijven. Gemalen gedroogde biologische citroen- of grapefruitschil is er ook heerlijk door.

Plaats een reactie Annuleren


*