/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Zo maak je alle restjes op

Ik hou niet van voedselverspilling. Restanten groenten kan je heel goed verwerken in soep of in een salade, pannenkoekjes of in een smoothie.

Restje gekookte boekweit

Zo had ik gekookte boekweit over waar ik pannenkoekjes van heb gemaakt. Deze pannenkoekjes kan je eten als ontbijt. Je kan ze ook gemakkelijk meenemen voor onderweg als tussendoortje.

Recept voor pannenkoekjes met gekookte boekweit

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 130 gr gekookte boekweit
  • 30 gr hennepmeel
  • snuf zeezout
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gr gesmolten kokosvet
  • 150 gr ei (3 eieren maat M)
  • 115 ml kokosmelk
  • 2 rijpe bananen
  • vet om in te bakken

Zo maak je het:

1. Vermeng de gekookte boekweit in een kom met het hennepmeel, zeezout en bakpoeder. Vermeng het goed. Je kan natuurlijk ook in plaats van hennepmeel, boekweitmeel, quinoameel of volkoren rijstmeel gebruiken.

2. Smelt het kokosvet in een kleine steelpan en laat dit een beetje afkoelen. Voeg het toe aan de droge ingrediënten.

3. Roer 1 voor 1 de eieren erdoor en giet het kokosmelk erbij. Doe de bananen bij het beslag en prak deze fijn.

4. Verwarm vet in een koekenpan en giet er kleine hoopjes beslag in. Bak deze enkele minuten aan beiden kanten. Draai ze pas om als er kleine belletjes ontstaan.

Wil je ze wat zoeter dan kan je ze bij het opdienen besprenkelen met wat rauwe honing of ahorn siroop. Ik vond ze van zichzelf al erg zoet. Hoe rijper de bananen hoe zoeter de smaak zal zijn.

Boekweit heel gezond

Wist je dat boekweit heel gezond is? Het werkt bloeddrukverlagend en is goed voor het cholesterol. Het bevat veel vezels en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel. Ook is het rijk aan magnesium en bevat het rutine. Rutine verstevigd de bloedvaten wat de gezondheid ten goede komt. Magnesium werkt ontspannend en is in tijden van stress onmisbaar. Ook de banaan bevat veel magnesium en voor het lichaam de juiste verhouding calcium en kalium. Let wel op als je bloeddrukverlagende medicijnen slikt. Deze kunnen door het hoge niveau aan kalium een uitwerking hebben in combinatie met de bananen. Kijk voor de zekerheid op de bijsluiter.

Jouw beurt

En nu jij! Wil je meer gezonde ontbijt inspiratie download het GRATIS bakebook Snoepen zonder Schuldgevoel >>> https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrij-bakebook-snoepen-zonder-schuldgevoel/ .

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Zo maak je alle restjes op

Plaats een reactie


*