/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Zo vervang je brood…

Brood ik vind het zooooo lekker. Ik vind het erg moeilijk om er van af te blijven. Maar als je lichaam niet goed op gluten van tarwe en spelt reageert is de keuze niet zo heel reuze.

Klachten na eten van gluten van tarwe en spelt

Ik zondig weleens maar merk dan wel het effect wat het op mij heeft. Soms krijg ik direct buikpijn, niet altijd. Ik voel me moe, ben chagrijnig en kan me niet goed concentreren. Het voelt alsof ik met een mistlaag in mijn hoofd rondloop. Ook heb ik depressieve gevoelens, ben prikkelbaar en onstabiel. Deze klachten ervaar ik niet direct. Soms duurt het even voordat ze merkbaar zijn. Het ligt er bij mij aan hoeveel dagen ik het achter elkaar eet.

Gezond glutenvrij

Ik probeer dan ook zoveel mogelijk glutenvrij te leven. Wel gezond glutenvrij dus ik eet bijvoorbeeld geen producten waar maïs, aardappel- en rijstmeel in verwerkt zit. Ik kom ervan aan… en dat wil ik juist niet.

Immuunsysteem verzwakt

We zijn gewend om brood bij ons ontbijt te eten, te lunchen met een tosti om daarna de dag af te sluiten met een pasta, pizza of een aardappel. Al deze producten behalve de aardappel bevatten gluten. En allemaal werken ze suikerspiegelverhogend. Je lichaam maakt er extra insuline voor aan om deze te kunnen verteren. De gluten kunnen de darmwand beschadigen waardoor het immuunsysteem verzwakt wordt.

Zondigen – op een feestje

Af en toe een keertje zondigen moet kunnen. Ik leef volgens de 80 – 20 regel. 80% eet ik vrij van gluten, geraffineerde suikers, koemelk en gist en 20% zondig ik weleens. Handig voor op een feestje.

Ideeën voor ontbijt

Mijn broodontbijt heb ik inmiddels vervangen door: o.a. havermout met gedroogd fruit, groentesap, spinazie pannenkoekjes zie hier het recept >>> http://legallyraw.be/zoete-spinazie-pannenkoekjes/ . En tijdens de lunch eet ik vaak een salade >>> https://www.leefgezondacademie.nl/recepten/gezonde-maaltijdsalade/ . Ook vind ik het leuk om hartige taarten te maken.

Zo maakte ik pasgeleden deze hartige taart met geitenkaas en courgette.

Recept voor hartige taart met geitenkaas en courgette

Dit heb je nodig:

droge ingrediënten

  • 20 gr amandel
  • 25 gr kokosmeel
  • 1 tl (5 gr) vlozaad
  • 11 gr bakpoeder
  • snuf zeezout (omdat de geitenkaas al behoorlijk zout kan zijn)

natte ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 20 gr boter (ghee, kokos- of roomboter, rund- of eendenvet)
  • 420 gr courgette, gehalveerd en in plakjes
  • 2 takjes munt, fijn geknipt
  • 100 gr geitenkaas, in blokjes (belegen of zachte variant)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een taartvorm met een vel bakpapier.
  • Vermeng in een kom eerst alle droge ingrediënten voor het beslag. Voeg daarna de natte toe. Roer goed door en vermeng het goed.
  • Meng de courgette, munt en geitenkaas door het beslag. Stort het beslag in het bakblik en bak de taart in 35 tot 40 minuten gaar.

Lekker met een salade…

Jouw beurt

Hoe vaak eet jij nog brood? Wil je inspiratie? Download dit GRATIS dagmenu >>> https://www.lebonbonfranc.com/gratis-dagmenu/

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

1 reactie op “Zo vervang je brood…


Door Veronica op 23 januari 2018

Dat recept vind ik wel uitstekend, maar wat is vlozaad?

Plaats een reactie


*