/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Mijn zomerdetox dag

4 keer per jaar doe ik een echte detoxkuur, maar in de zomer hou ik gewoon regelmatig 1 zomerdetox dagje. Er is dan zoveel zoet fruit beschikbaar dat dit de ideale moment is om een detoxdag tot een puur genietmoment te maken.

Zo ziet mijn zomerdetox dag er uit :

 

 

 

Ontbijt

Als ontbijt eet ik een volledige watermeloen gemixt in de blender met een hele komkommer. Dit levert 2 grote flessen roos water op en nog 2 grote glazen. Deze grote glazen drink ik onmiddellijk op. De 2 flessen gaan mee op stap. Mijn doel is om dit op te drinken voor 12uur.

En dit lukt goed. Het is superlekker. Het is een heerlijke drank wanneer je dit erg koel serveert. Vermits ik op stap ben, is mijn watermeloensapje niet koel, maar ook zo vind ik het lekker. En wat me nog het meest verbaast, is hoe vullend het is. Natuurlijk heeft de grote hoeveelheid hier ook wat mee te maken.

Nadeel : ik moet om de haverklap naar het toilet lopen.

Lunch

Ik word verwend door mijn echtgenoot want ik kom thuis en hij heeft een kom kersen klaar staan. “Snoep hier maar van” zegt hij. “Terwijl maak ik je fruitsla”. Wow! Zo hoort een zomerdetox daggetje te zijn. Pure verwennerij. De fruitsla bestaat uit honingmeloen en pruimen.

Van kersen kan je blijven snoepen en als mijn fruitsla voor me staat, krijg ik zelfs maar de helft op. Geen probleem. Alles wat ik laat liggen, eet mijn echtgenoot wel op. Geen verlies bij ons hoor.

Namiddag snack

We doen eerst een lange boswandeling. Onder de bomen is het meest koele plekje en wandelen is enorm goed om de afvalstoffen beter af te voeren omdat je bloedcirculatie verbetert. Je hebt de neiging om met dit warme weer niet veel te bewegen, maar de wandeling onder de bomen doet me erg goed. We sluiten af met een terrasje want natuurlijk moet ik alweer naar het toilet.

Terug thuis maken we één van mijn favoriete tussendoortjes : bananenijs à la cookies & cream.

Recept bananenijs à la cookies & cream voor 2 personen

  • 4 bevroren bananen (in stukjes)
  • een beetje amandelmelk (genoeg om de banaan te kunnen mixen)
  • 4 dadels om mee te mixen
  • 2 dadels om te verknippen

Mix de bevroren bananen met de amandelmelk en 4 dadels tot een romig ijs. Knip 2 dadels in stukken en meng deze onder het bananenijs. Dit is zoooo vullend en zoooo lekker! Je hebt wel een sterke blender nodig om bevroren banaan te mixen. Als je dit niet hebt, dan moet je meer amandelmelk gebruiken en krijg je natuurlijk een veel softer ijs. Maar van smaak zal het net zo lekker zijn.

Avondmaal

Dankzij de vullende namiddagsnack hebben we niet veel honger. Het wordt dus een soepje van wortel en knolselder. Dit is een gekookt soepje maar we serveren het nu koel met wat kerriepoeder. Voor mij is het soepje voldoende. Het is tenslotte een detoxdag. Mijn man eet er rijstwafels met hummus en gedroogde tomaatjes bij.

Laatavond snack

Citroen/munt limonade gemaakt van water, schijfjes citroen en blaadjes munt en veel ijsblokjes

Mmmm … genieten en detoxen. Het kan echt samen.

Ga jij dit dagje ook eens proberen?

 

 

 

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

6 reacties op “Mijn zomerdetox dag


Door tine op 3 augustus 2013

lijkt me wel te doen ja. zeker op zo’n warme dag!


Door Christel op 4 augustus 2013

Is inderdaad goed te doen en ik vind het heel inspirerend om dan ook te laten weten wat je de hele dag hebt gegeten, is een goed voorbeeld om dit zelf ook te doen.
Hoe krijg jij die soep groen? Doe jij daar de stengels van de knolselder ook bij?


Door Katinka op 4 augustus 2013

Hoi Christel, het was inderdaad heel goed te doen. De soep is zo licht van kleur omdat de hoeveelheid knolselder veel groter was dan de hoeveelheid worteltjes. Ze is dus heel licht geworden maar niet echt groen. Dat is door de lichtinval denk ik. Wat ik altijd wel doe, is mijn soep maar max 10 minuten koken en dan in de blender doen. xxK


Door Ellen op 10 augustus 2013

Deze zomerdetox ga ik zeker doen, het ijs ziet er ook heerlijk uit!

Katinka doe jij bij de soep ook groentebouillonblokjes?


Door Katinka op 11 augustus 2013

Ja, dat doe ik. Mijn soep is meestal groenten, water en een groentebouillonblokje.


Door Ellen op 11 augustus 2013

Bedankt voor je reactie.

Soms wil ik de groentensoep meer gebonden hebben, vroeger gebruikte ik vermicelli. Spaghetti wil ik liever niet i.v.m. de gluten, zou quinoa een goede vervanger zijn? Of een deel blenden?
Ga straks iets uitproberen.

Plaats een reactie


*